Marcel Manastireanu, Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Marcel Manastireanu, Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani
Consilierii locali au decis, vineri, acordarea titlului de Cetatean de onoare al municipiului Botosani sculptorului Marcel Manastireanu. Propunerea a venit din partea consilierului local Gheorghe Iavorenciuc.

Potrivit raportului dre specialitate, Marcel Manastireanu expune incepand cu anul 1972 lucrari de pictura, grafica si sculptura la toate expozitiile organizate in Botosani si Suceava.

Prima sculptura in bronz a realizat-o in anul 1978, lucrarea reprezentandu-l pe carturarul si profesorul de orginie botosanean Tiberiu Crudu.

Manastireanu este membru fondator al Cenaclului Scriitorilor si Plasticienilor "Artur Enasescu" si al Cenaclului Uniunii Artistilor Plastici botosaneni "Stefan Luchian".

Cea mai mare parte a lucrarilor sale se afla si acum, asa cum este si firesc, la Botosani dand valoare locurilor publice in care sunt expuse. Artistul plastic are insa expuse tot in locuri publice creatii in strainătate: la Cernauti, la Odessa, Ucraina, la Edinet, Republica Moldova, la Straseni, Republica Moldova, dar are lucrari nexpuse si in alte orase din Romania.

Pentru activitatea sa a fost rasplatit cu numeroase diplome si medalii. Aflat de peste 40 de ani in slujba artelor plastice sculptorul botosanean Marcel Manasitreanu da, prin sculpturile sale, identitate si valoare orasului in care s-a nascut si in care si-a petrecut ca mai mare parte a vietii, se mai arata in raportul de specialitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
317

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
43

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
295

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...