Doi tineri botosaneni, intr-un film selectat la Cannes!

Doi tineri botosaneni, intr-un film selectat la Cannes!
Un elev de 17 ani din Bucuresti este regizorul unui scurtmetraj selectat din alte 4.000 la Cannes. Dan Iliuta a fost ajutat de colegi si prieteni, iar acum incearca sa strangă bani pentru ca macar cativa dintre ei sa ajunga la celebrul festival.

Rolurile principale in film sunt sustinute de doi tineri botosaneni, studenti la UNATC Bucuresti, ambii fosti componenti ai Atelierului de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani. Este vorba despre Vlad Galer si Cezara Munteanu.

Filmul Tibi, in regia lui Dan Iliuta, a fost acceptat la editia de anul acesta a Festivalului de film de la CANNES, in secțiunea Short Film Corner! In Romania, filmul "Tibi" va avea premiera in iunie, in Capitala.

Tibi, eroul care da numele scurtmetrajului, este un tanar al carui tata a murit, aparent intr-un accident. Dar cateva detalii pe care le citeste intr-un bilet trimis de un anonim il fac pe Tibi sa porneasca in cautarea unui alt adevăr. Iar simpla cautare se transforma brusc intr-o aventura.

La scenariu au lucrat aproape toti cei implicati in filmare. Dar ideea a venit dintr-o experienta personala a regizorului.

"Totul s-a intimplat undeva prin cafenelele din jurul liceului, mergeam dimineata la liceu si, dupa-amiaza, mai stateam cateva ore bune ca sa finalizam povestea, ca sa finalizăm scenariul. Nu stiam daca sa ii mai dau viata tatalui sau sau nu. Fata de ce era prima data – era un film de actiune mai mult decat drama – s-a schimbat complet", spune Dan Iliuta, regizorul filmului.
Filmarile au inceput in decembrie si au durat aproape trei luni.

Botosaneanul Vlad Galer, student la actorie, spune ca, in lucrul cu echipa de liceeni, i-a placut entuziasmul acestora. Si botosaneanca Cezara Munteanu, studenta la actorie, afirma ca a fost foarte interesant faptul ca niste pusti de liceu doresc sa ajunga la Cannes si ca, astfel, s-a gandit sa-i ajute, aflam de la Digi 24.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
13

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
62

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
544

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...