ZIUA ORAŞULUI: Sute de botosaneni, la Sf. Liturghie de la Biserica Sfântul Gheorghe! FOTO

ZIUA ORAŞULUI: Sute de botosaneni, la Sf. Liturghie de la Biserica Sfântul Gheorghe! FOTO
Sute de persoane se află, în aceste momente, la slujba hramului Bisericii "Sf. Gheorghe" din Botoşani!

Tineri, bătrâni în straie de sărbătoare, copii în costume populare asista la slujba sustinută de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Alături de IPS Teofan se află şi Prea Sfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi Prea Sfinţitul Visarion, episcop de Tulcea.

La Sfânta Liturghie participa şi primarul Ovidiu Portariuc, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, prefectul Costică Macaleţi, parlamentari, şefi de instituţii.

Botosanenii au cantat in cor "Hristos a Inviat" si se inchina si la racla cu particele din moastele Sfintilor Mucenici, Doctori fără de arginţi Epictet si Astion, de la Manastirea "Sfanta Treime" Stiubieni.

"Dam slava lui Dumnezeu ca si in aceasta sfanta zi de 23 aprilie, sarbatoarea Sfantului Gheorghe, suntem impreuna cu mila Celui de Sus. Este timp frumos, vad bucurie pe chipurile dvs., ne bucuram si noi, veniti de la Iaşi. Vom aduce cinstire celui care a fost si ramane ocrotitor al Moldovei, al acestui oras, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe", a spus IPS Teofan.






















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
473

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...