Arta (re)cunoscută: Olimpicii Liceului de Artă Botoşani!

Arta este în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru, se poate spune totuși că arta este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată o formă de cunoaștere.

În perioada 3-9 aprilie elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" au ridicat acesată formă de cunoaştere, prin participarea la olimpiadele de profil, pe cele mai înalte trepte ale podiumului de premiere.

La Olimpiada Naţională de interpretare muzicală, clasele III-VIII, faza naţională, care a avut loc la Suceava, în perioada 3-9 aprilie 2015, la Olimpiada Naţională de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale, clasele IX-XII, care a avut loc la Iaşi în perioada 3-6 aprilie, la Olimpiada Naţională de Arta Actorului, desfăşurată la Timişoara, în perioada 7-9 aprilie 2015 şi la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Design, Arhitectură şi Istoria artei, care a avut loc la Arad în perioada  5-8 aprilie 2015, loturile olimpice s-au întors cu premii care consfinţesc adevărul rostit de Johann Gottfried von Herder: "Arta stă în firea omului. Toate stările lui pot şi trebuie să dobândească cu timpul forma desăvârşirii artistice".

Vezi rezultatele:

OLIMPIADA ARTA ACTORULUI
OLIMPIADA NATIONALA DE ARTE PLASTICE
OLIMPIADA NATIONALA IX-XII
OLIMPIADA NATIONALA III-VIII

Dificil de definit, dificil de evaluat, arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândeşte, se  defineşte pe sine şi îşi conturează propriul univers.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 19 ianuarie: Sf. Cuv. Macarie cel Mare şi Macarie Alexandrinul; Sf. Ier. Marcu, Mitropolitul Efesului; Sf. Mc. Eufrasia

astăzi, 08:03

Dar, venind cei din sat, l-au făcut preot fără voia lui, deşi era încă tânăr. Deci, făcându-se acest lucru, Macarie a început să ducă o viaţă mai aspră, căci venea...

Valeriu Iftime la discuție cu Grozavu: ,,Le-am promis oamenilor din Botoșani că anul ăsta nu vor mai avea emoțiile de anul trecut”! (Video)

Saturday, 18 January 2025

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, a postat, sâmbătă, 18 ianuarie, un clip video în care își arată mulțumirea către actualul antrenor al echipei FC Botoșani....

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de stil vechi au marcat astăzi Ajunul Bobotezei și se pregătesc de sărbătorirea Botezul Domnului!

Saturday, 18 January 2025

Potrivit canoanelor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos a început să propovăduiască atunci când a împlinit 30 de ani, după ce a primit botezul în apa Iordanului d...