Aplauze pentru o Doamnă a Teatrului botoșănean!

Aplauze, lacrimă, emoție duminică seara, la finalul premierei spectacolului "O noapte furtunoasă", în regia lui George Șfaițer.

Aplauze pentru o Doamnă a Teatrului botoșănean!

Pe scena Teatrului Mihai Eminescu a urcat doamna Elena Coriciuc Ligi, actrița care în urmă cu mulți ani stârnea ropote de aplauze în aceeași "...noapte furtunoasă".

Elena Coriciuc Ligi s-a născut pe 9 noiembrie 1934, în Cernauti, a debutat la Deva, dar bucuriile s-au născut cu adevărat pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, unde a trăit, a iubit, a suferit, a visat.

A venit la Botoşani in anul 1960. Și aici a ramas. S-a lipit de sufletul acestui oras, iar orasul și-a trăit bucuria de a fi însuflețit de ei, actorii, tot mai mulți, tot mai mari, tot mai frumoși. Anii 60 ai secolului trecut – ce sonoritate istorică în aceste cuvinte! - sunt anii de magie ai scenei, anii în care publicul răsufla, plângea, râdea, se încrâncena odată cu eroii din spectacole. Turnee lungi, drumuri proaste, frig, întuneric, comunism. Dar câtă bucurie în joc! Câtă lumină în inimile acestor minunați actori care încă se mai hrănesc din aplauzele adunate în aproape 50 de ani!

Caterina, in "Marele fluviu isi aduna apele", Eliza, in "Pygmalion", Natasa, in "Intre patru ochi", Filofteia, in "Presul", Bunica, in "Copacii mor in picioare", Florica din "Florin şi Florica"… Dar și Caragiale, marele Caragiale. Roluri care au făcut istorie la Botoșani, o actriță care a scris istorie la Botoșani!

Reacția publicului a fost una pe măsura talentului! Lacrimile actriței au readus în inimile celor din sală nostalgia anilor de aur ai teatrului botoșănean, dorul de scena adevărată!






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Marta, eleva de 10 din Botoșani calificată la trei olimpiade naționale: ”Mie îmi place mult România, nu m-aș vedea părăsind tot!”

astăzi, 07:59
1893

Cunoscut pentru învățăturile sale către tineri, regretatul academician Solomon Marcus obișnuia să îi provoace: ”Știu că vrei să afli multe de la mine. Vino și caută! Căut...

Când Biserica se face punte sufletească între Școală și Spital. ”Este un moment de emoție supremă!” (Foto, Video)

Joi, 28 Martie 2024
1845

Au o blândețe îngerească, priviri calde, iar cumințenia lor are ceva copilăresc. Căci, da, chiar asta sunt: niște copii ascunși în trupurile unor ”oameni mari”. Au...

De Ziua Teatrului: Actrița Mihaela Ștempel împlinește 60 de ani! (Foto, Video)

Miercuri, 27 Martie 2024
369

"Dacă adunăm pe 1 cu 1, care 1 se adună cu celălalt? Care unu se transformă în 2?", se întreba Constantin Noica, într-o pură mirare filosofică. Dacă adunăm 1 Păpu...