Aplauze pentru o Doamnă a Teatrului botoșănean!

Aplauze, lacrimă, emoție duminică seara, la finalul premierei spectacolului "O noapte furtunoasă", în regia lui George Șfaițer.

Pe scena Teatrului Mihai Eminescu a urcat doamna Elena Coriciuc Ligi, actrița care în urmă cu mulți ani stârnea ropote de aplauze în aceeași "...noapte furtunoasă".

Elena Coriciuc Ligi s-a născut pe 9 noiembrie 1934, în Cernauti, a debutat la Deva, dar bucuriile s-au născut cu adevărat pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, unde a trăit, a iubit, a suferit, a visat.

A venit la Botoşani in anul 1960. Și aici a ramas. S-a lipit de sufletul acestui oras, iar orasul și-a trăit bucuria de a fi însuflețit de ei, actorii, tot mai mulți, tot mai mari, tot mai frumoși. Anii 60 ai secolului trecut – ce sonoritate istorică în aceste cuvinte! - sunt anii de magie ai scenei, anii în care publicul răsufla, plângea, râdea, se încrâncena odată cu eroii din spectacole. Turnee lungi, drumuri proaste, frig, întuneric, comunism. Dar câtă bucurie în joc! Câtă lumină în inimile acestor minunați actori care încă se mai hrănesc din aplauzele adunate în aproape 50 de ani!

 

Caterina, in "Marele fluviu isi aduna apele", Eliza, in "Pygmalion", Natasa, in "Intre patru ochi", Filofteia, in "Presul", Bunica, in "Copacii mor in picioare", Florica din "Florin şi Florica"… Dar și Caragiale, marele Caragiale. Roluri care au făcut istorie la Botoșani, o actriță care a scris istorie la Botoșani!

Reacția publicului a fost una pe măsura talentului! Lacrimile actriței au readus în inimile celor din sală nostalgia anilor de aur ai teatrului botoșănean, dorul de scena adevărată!






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

”Vin de păpădie” în vacanța de vară și temerarii din Botoșani care călătoresc de doi ani cu o carte în rucsac! (Foto, Video)

Wednesday, 9 July 2025

S-au strâns pe peronul gării unul câte unul, cu întrebările agățate de privire și cu nerăbdarea în talpă. Îmbrăcați lejer, pregătiți pentru canicula care deja ...

”Șapte zile cu Cezar Ivănescu”. Și o viață să descoperim înălțimi poeticești!

Monday, 7 July 2025

Cezar Ivănescu pare să fi fost, pe timpul vieții și al morții, cel mai controversat poet din literatură română a ultimului secol. Detractorii s-au întrecut pe ei înși...

Orașul Botoșani la pas. Iazul de pe aleea cu nume de fost primar și legendele care unesc generații

Monday, 7 July 2025

Din intersecția de la Bazar, călătorul urcă pe strada Ion Pillat, pe lângă Biserica ”Sf. Gheorghe”, ctitorie a Doamnei lui Petru Rareș. Pasul se iuțește apoi pe lângă ...