Albumul "Căutându-l pe Eminescu", o poveste care unește 17 fotografi, din cinci județe!

Albumul "Căutându-l pe Eminescu", o poveste care unește 17 fotografi, din cinci județe!

A avut loc lansarea albumului "Căutându-l pe Eminescu", sâmbătă, evenimentul marcând ultima activitate a taberei cu aceeași denumire, desfășurată la Ipotești, la sfârșitul lunii iulie a acestui an.

Cuprinzând unele dintre cele mai încărcate de semnificație fotografii, albumul întrunește 17 autori, din cinci județe: Bacău, Botoșani, Iași, Ploiești, Suceava.

Cele peste 50 de pagini alcătuiesc o colecție de peisaje ale Ipoteștilor, monumente istorice, lăcașuri de cult, momente din timpul taberei, imagini abstracte, practici mioritice. Din Botoșani, la conținutul albumului au contribuit: Lucian Andriuc, Florin Andrei, Sebastian Bahrin, Lush Burlacu, Ovidiu Porohniuc. 

"Practic fotografiatul de un an și ceva, la cel mai serios mod. De jucat, mă joc cu aparatul de vreo trei ani. Experiența asta a fost foarte interesantă. Am mai participat și la alte tabere, dar asta a fost cea mai faină, din punctul meu de vedere. A fost prima dată când am stat peste noapte și am avut ocazia să și cunosc alți fotografi, nu doar să fac poze. În album, am un peisaj care arăta frumusețea naturii, atât de iubită de Eminescu, dar și o poză cu o floare lângă o statuie a unui soldat, cu o semnificație profundă. Am avut și provocări. Cea mai mare a fost să mă obișnuiesc cu altfel de aparatură, mult mai performantă", povestește Sebastian Bahrin, expozant.

"Practic fotografiatul din 2009. În tabără am cunoscut oameni diferiți, cu viziuni și opinii diferite, cu care am legat prietenii. Ăsta e cel mai interesant aspect: suntem diferiți, experimentăm împreună, legându-ne pasiunea pentru fotografie. În această tabără, la Ipotești, am mers practic pe urmele lui Eminescu, unde a crescut, unde a copilărit. Fotografia e pasiunea care mă face să iau camera cu mine, oriunde mă duc", spune Ovidiu Porohniuc, membru Club Foto FOCUS Botoșani.

Ideea taberei aparține celor de la Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii "Mihai Eminescu". Partenere sunt cluburile de fotografi din Iași și din Suceava, Asociația Pasionaților de Fotografie Bacău și, bineînțeles, Clubul Foto FOCUS din Botoșani. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean, cu susținere din partea Fundației Județene pentru Tineret Botoșani. 

Coordonatorii proiectului au fost Relu Oneaga, Daniel Tupiluș și Emilian Ivasiuc. Prezentarea grafică a albumului îi aparține lui Florin Aioanei.

Lansarea albumului a avut loc la Casa Tineretului din municipiul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare