Actorii Teatrului „Vasilache” invită publicul la vizionarea unui nou spectacol online

Actorii Teatrului „Vasilache” invită publicul la vizionarea unui nou spectacol online

În acest weekend, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” vă invită să vizionați online spectacolul "Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte" de Petre Ispirescu, o producţie a  Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”.

Regia și adaptarea scenică este asigurată de Marius Rogojinschi, scenografia de Mihai Pastramagiu iar muzica de Ovidiu Șvarț.

Din distribuţie fac parte actorii: Claudiu Gălăţeanu, Florin Iftode, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Mihaela Ştempel, Anamaria Chelaru, Dana Popa, Marius Rusu, Cristinel Onofrei, Mihai Donţu.

„Plecat în căutarea unei promisiuni, făcută la naştere de către tatăl său, aceea de a găsi tărâmul „Tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”, Făt-Frumos însoţit de calul său, străbate un drum al primejdiilor din care ies mereu învingători până ajung pe tărâmul căutat: cel al „Tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”. Aici este  de fapt locul nemuririi, al timpului mereu acelaşi, unde Făt-Frumos o cunoaşte pe stăpâna locurilor, o frumoasă prinţesă. Îndrăgostindu-se unul de celălalt, Făt-Frumos rămâne împreună cu prinţesa, care-i devine între timp soţie, uitând de trecerea timpului şi rămânând mereu tânăr.

Plecând la vânătoare, dintr-o nefericită întâmplare, uită de sfatul prinţesei, acela de a evita VALEA PLÂNGERII şi nimereşte în acel loc, ce-i stârneşte dorul de părinţi şi de a se întoarce la ei. Drumul întoarcerii îi dezvăluie trecerea timpului. Ajuns la palatul tatălui său, Făt-Frumos este deja bătrân, iar locurile copilăriei deveniseră o ruină. Părinţii săi nu mai trăiau de mult, iar a se întoarce înapoi la prinţesă era peste puterile sale. Astfel, decide să rămână între ruinele castelului părintesc, lăsându-şi calul să se întoarcă înapoi pe tărâmul „Tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”. Rămas singur şi bătrân Făt-Frumos este găsit de către moartea sa, care firesc îi stinge viaţa ca oricărui muritor.” (regizor, Marius Rogojinschi)

 

Spune-ne opinia ta