Tiana, micuța botoșăneancă, desemnată Artist International Junior 2020

Tiana, micuța botoșăneancă, desemnată Artist International Junior 2020

Tiana Cilibiu este botoșăneanca în vârstă de doar 10 ani care a fost premiată cu distincția INTERNATIONAL ARTIST JUNIOR 2020 la festivalul Universong, ediția a XIX-a, desfășurat în luna noiembrie 2020, în Insulele Canare.

Festivalul este o manifestare grandioasă și este organizat de către Orfeum Organization of European Music Festivals. Datorită pandemiei ,ediția de anul acesta s-a desfășurat online.

Cei 44 de jurați internaționali au clasat-o pe Tiana în primele zece locuri, asta deși a fost cea mai mică din concurs.

Festivalul a găzduit participanți din 27 de țări cu vârsta de la 10 ani până la adulți de 30 de ani.

Ca urmare a punctajului mare obținut ,Tiana este promovată la televiziunea spaniolă FesTVision, televiziune parteneră festivalului.

În anul 2020, Tiana a înregistrat marca TIANA la OSIM și a reușit să ducă la nivel internațional această marcă românească.

Deși a fost un an greu pentru artă în general, Tiana a reușit totuși să obțină numeroase premii și trofee la festivalurile la care a participat:

-TROFEUL PS ACADEMY2020, Baia Mare, în urma căruia va avea o producție muzicală cu artiștii de la Boyz2Rap;

-Premiul I la festivalul Golden Voice din Malta, festival cu participanți din 41 de tari;

- Două trofee de categorie la festivalul Sunetul Lunii ,organizat la București;

-Premiul Special al Directorului de Festival la festivalul Musicland ,Macedonia, 2020, online

-Invitație în finala Euro Pop Contest Grand Prix “Berliner Perle” 2020, Berlin, care va avea loc la finalul lunii decembrie;

-GRAND PRIX, festivalul Magia Fulgilor de Nea, Slobozia,  festival cu un juriu prestigios: Adrian Romcescu, președinte juriului, Nicolae Caragea, compozitor, Ciro de Luca, Cătălin Stanciu.

În anul 2020, Tiana și-a lansat primul single, “Vise de carton”, creația compozitorului Claudiu Bulete. Piesa a fost inclusă pe CD-ul aniversar 20 de ani de Mamaia Copiilor!

Tot în acest an, Tiana a fost selectată în programul Artist Start-up al artistei AVA. Programul se derulează pe un an ș,i la finalul acestuia, Tiana va fi cântătoare într-un nou single.

Pentru pregătirea profesională, Tiana face drumuri periodice la București și alocă aproape tot timpul liber filmărilor și înregistrărilor.



 

 

Spune-ne opinia ta