Afacerile unei botoşănence date de finanţişti pe mâna procurorilor!

Afacerile cu statul i-au adus un dosar penal unei botoşănence ce a deschis o firmă în judeţul Iaşi. În urma unui control finanţiştii au înaintat o sesizare penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Afacerile unei botoşănence date de finanţişti pe mâna procurorilor!

Euro Gam SRL, administrată de botoşăneanca Gabriela Elisabeta N., a avut mai multe contracte cu Servicii Publice SA,, societate aflata in subordinea Primăriei Iaşi.

Aproape 1 milion de lei a încasat din furnizarea de arbuşti, brazi si coaja de copac. Contractele au fost semnate după o procedura de atribuire directa prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Euro Gam a fost implicata si in scandalul salcâmilor japonezi. A furnizat salcâmi pentru înlocuirea teilor de pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfânt.

Brusc, la finalul anului 2015, activitatea societăţii a fost întreruptă, dar nu fara datorii. Inspectorii fiscali din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) au verificat activitatea societăţii si, surpriza: Euro Gam este o firma evazionista.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de 1,3 milioane de lei, adică aproape 300.000 euro. Recent, DGRFP a formulat o sesizare penala către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii vor stabili cu exactitate gravitatea faptelor. Evaziunea a rezultat din neplata TVA si a impozitului pe profit.

Reporterii BZI au încercat sa obţină un punct de vedere din partea reprezentanţilor societăţii, dar aceştia au refuzat dialogul.

"Îmi pare rău, sunt la volan, nu pot vorbi. Reveni mai târziu", a spus reprezentantul Euro Gam. Pana la închiderea ediţiei, acesta nu a răspuns apelurilor telefonice repetate.
Ultimele date financiare din 2015 arătau o cifra de afaceri de 59.093 lei, deficit de 12.553 lei, datorii de 877.142 lei, cu un singur angajat. In trecut, activitatea firmei a fost extinsa. Astfel au deschis un punct de lucru in incinta Spitalului de Copii "Sf. Maria".

Dar, ulterior, s-a renunţat la contractul de închiriere a spaţiului. Mai mult, puncte de lucru au deschis pe strada Oancea si strada Niciman. Ca, pana la urma, afacerea sa se prăbuşească, atrăgând si probleme penale.

Sursa:Bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
519

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
92

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...