Vis împlinit pentru bunica Eleonora, din comuna Hilișeu. „Grupul Civic” îi construiește o casă

Vis împlinit pentru bunica Eleonora, din comuna Hilișeu. „Grupul Civic” îi construiește o casă

Bunica Eleonora, în vârstă de 80 de ani, din comuna Hilișeu, județul Botoșani și-a dus întreaga viață în sărăcie și lipsuri. Cu grave probleme de sănătate, femeia își ducea zilele într-o căsuță care se dărâmă, iar într-una din camere se putea privi afară printr-un perete. Singură și fără ajutor, bunica Eleonora trăiește doar cu credința în Dumnezeu și speră că va veni ziua în care o va lua lângă El, scăpând astfel de viața amară.

De cazul său s-a ocupat Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani care, cu ajutorul oamenilor de bine, a început construcția unei case bietei femei, schimbându-i astfel soarta deloc darnică. În doar trei zile fundația a fost turnată iar în perioada următoare vor fi ridicați și pereții. Este a șaptea casă construită în județ de către Asociația “Grup Civic” Botoșani.

Iată și povestea de viață a bunicii Eleonora prezentată de Daniel Câșlariu

„Bună ziua, dragi oameni cu suflet mare! Am ajuns din nou la bunica Eleonora, din Hilişeu, care locuieşte în condiţii greu de imaginat. Ea a împlinit 80 de ani pe 13 mai, dar nu are o bătrânețe uşoară. Lipsurile şi problemele de sănătate îi fac viaţa amară. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, casa bunicii aproape că se dărâmă, iar dintr-o cameră se poate privi afară, prin perete. Bunica nu are resurse financiare, dar nici putere fizică de a mai repara casa, de aceea, am decis să îi ridicăm, o nouă căsuţă.

Este a şaptea casă pe care Asociaţia „Grup Civic” Botoşani o ridică în judeţ, cu scopul de a schimba în bine viaţa unor semeni cu care soarta nu a fost prea darnică. Bunica m-a emoţionat până la lacrimi, deoarece printre oftaturi, mi-a spus că poate Dumnezeu decide să o ia din această lume, pentru a nu mai suferi. Şi cum mă doare sufletul să văd cât suferă, am decis să-i facem o mare bucurie, poate singura din ultimii ei ani trăiţi în singurătate şi lipsuri. Îi vine foarte greu să creadă că se va muta în casă nouă şi se roagă acum bunul Dumnezeu să-i dea zile ca să o vadă ridicată.

În doar trei zile, noi am reuşit să turnăm fundaţia şi placa peste aceasta, iar de mâine începem să ridicăm pereţii la noua căsuţă. Ţin să-i mulţumesc domnului primar şi domnului viceprimar, care ne-au pus la dispoziţie toate materialele necesare pentru a începe acest proiect şi care ne susţin în continuare. Este pentru prima dată de când ne ocupăm de cazuri sociale, când un primar ne cheamă la el în comună să-i dăm o mână de ajutor, să construiască o casă şi de asemenea, ne susţine cu materiale. Le mulţumesc tuturor celor care au avut buna plăcere să doneze din puţinul lor. Totodată, ţin să-i mulţumesc doamnei care le face mâncare în fiecare zi muncitorilor care lucrează la casă, fără a avea vreo pretenţie financiară. Vă mulţumesc tuturor şi ne rugăm la bunul Dumnezeu ca într-un timp foarte scurt să reuşim să finalizăm casa bunicii Eleonora. Dumnezeu să ne ajute şi să vă răsplătească pe toţi cei care sunteţi alături de noi şi în acest nou proiect”.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Eleonora.

 

 

Spune-ne opinia ta