Tablouri scoase la licitație pe Facebook pentru Anastasia, bebelușul diagnosticat cu nev congenital gigant

Tablouri scoase la licitație pe Facebook pentru Anastasia, bebelușul diagnosticat cu nev congenital gigant

O tânără de 16 ani din Dorohoi și-a scos tablourile la vânzare pentru a ajuta-o pe micuța Anastasia-Maria Tuchiac, din comuna Brăești. În vârstă de doar trei luni, fetița a fost diagnosticată încă de la naștere cu nev congenital gigant.

Copilul are nevoie de 18.000 lei pentru a efectua operația chirurgicală, iar în ajutorul ei a venit Delia Mihai, care a scos la licitație două tablouri pictate de către ea, iar banii câștigați vor fi donați pentru această cauză. Tânăra artistă este elevă în clasa a XI la Colegiul Național  „Grigore Ghica” din Dorohoi și a învățat să picteze singură din tutoriale de pe internet.

Delia a pictat în jur de 30 de tablouri și portrete în creion iar cel mai scump tablou al ei s-a vândut cu suma de 300 lei. Ea a participat la Concursul „Arthur Verona”, organizat de Primăria municipiului Dorohoi, și a obținut locul I cu desenul Biserica „Sfântul Nicolae”.

Licitația este organizată pe contul de Facebook al Simonei Șuhan, polițista de frontieră din Dorohoi cunoscută pentru implicarea caritabilă.

„Tot ce trebuie să faceți este să licitații în comentarii, suma de pornire fiind de 100 lei de tablou. Specificații în comentarii licitație tablou „Apus”, cel cu galben 100 lei, sau tablou „Lac”,  100 lei. Câștigătorul este cel care licitează cel mai mult la fiecare tablou sau ambele. Se va face dovada plății ulterior, după anunțarea câștigătorului în comentarii. Ulterior în baza adresei câștigătorul va primi tabloul/tablourile acasă prin postă”, a scris Șuhan pe Facebook.

De când a fost mediatizat cazul Anastasiei, mai mulți copii au venit în ajutorul ei. În Dorohoi, cinci fetițe au vândut limonadă, iar banii câștigați au fost donați pentru cazul fetiței, iar o comunitate de români din Irlanda strânge bani la un shop din Dublin, pe care îi vor depune în contul mamei.

Donații se pot face și în:

RO82BTRLEURCRT0354373201 - Euro

RO08BTRLRONCRT0354373202 - Lei.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
354

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
626

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
180

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...