"Botoşaniul visurilor mele, un loc unde aripile tinerilor să nu fie retezate în zbor!"

"Botoşaniul visurilor mele, un loc unde aripile tinerilor să nu fie retezate în zbor!"
Dacă m-ar întreba cineva, "Cum ai vrea să arate oraşul tău?", probabil îmi va lua puţin timp de gândire până să îi pot răspundeâ. Cum este în momentul de faţă ştiu, dar cum aş vrea să fie? Câte dorinţe de ale mele ar prinde viaţă astfel, câte ocazii mi s-ar ivi în cale, nu ar fi exagerat să spun că mi-ar schimba viaţa într-un mare fel. Şi ce mi-aş dori eu de la acest oraş al visurilor mele, Botoşaniul meu, ar fi... puţine lucruri, dar esenţiale pentru mine.
 
Primul lucru de pe lista dorinţelor mele, ar fi un oraş mult mai curat, răbufnind a verde şi a natură, a prospeţime. Fără atât de mult praf izbit în faţă şi fără acel miros înăbuşitor de roţi încinse. Ar fi atât de minunat să simţi la tot pasul mirosul naturii, să îţi încălzeşti ochii cu acel verde minunat, într-o plimbare de primăvară călduţă.
  
Un al doilea lucru ar fi lărgirea cercului de activităţi pe care le poţi practica în timpul liber. Şi anume, tinerii să aibă mai multe variante din care să poată alege din acest punct de vedere. Este foarte adevărat că avem un teatru, o filarmonică, un teatru de păpuşi minunate... dar cât de minunat ar fi dacă am avea şi un cinema ceva mai drăguţ decat cel existent, dacă mall-ul care este în construcţie la noi în oraş ar fi si finalizat... probabil ar fi altceva şi astfel noi, tinerii, am avea parte de mai multe oportunităţi de a ne petrece timpul liber.

Îmi place să trăiesc în Botoşani, e oraşul în care m-am născut, am mii de amintiri în acest oraş şi cu acest oraş, dar în acelaşi timp doresc mai mult de la el şi ştiu că se poate, cu mai multă implicare, să avem un oraş minunat în adevăratul sens al cuvântului. Un oraş în care se îmbină istoria, arta, natura, dar şi modernitatea secolului XXI. Şi poate în acest mod vom putea atrage şi turişti, oameni curioşi să vadă un oraş care le are pe toate în proporţii bine determinate, care formează un tot unitar frumos şi bine îmbinat. Am putea face cunoscut oraşul nostru, am putea să îl promovăm şi împreună cu el şi valorile existente, care deocamdată zac neexploatate.

Probabil că da, aşa ar arata Botoşaniul visurilor mele, un loc unde aripile tinerilor să nu fie retezate în zbor, ci un loc în care tinerii să fie încurajaţi să zboare, cât mai sus în înaltul vieţii.


(Bălăucă Andrada Cătălina)



Nota Redactiei: Campania "Botosaniul in care vreau sa traiesc" are drept scop promovarea ideilor si sustinerea lor in vederea implementarii unor noi viziuni asupra orasului in care traim, viziuni pe care le dorim a fi constructive si aplicabile in viitorul apropiat sau mai indepartat. Din acest motiv, rugam insistent sa comentati cu decenta materialele publicate in cadrul acestei campanii, evitand in acest sens vendetele politice, mai ales ca aprecierile dumneavoastra ii vor ajuta pe organizatori sa stabileasca premiile campaniei, pe data de 23 aprilie!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
28

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
209

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
166

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...