Patru tuneluri de dezinfecţie instalate în Spitalul Municipal Dorohoi, exclusiv din donaţii

Patru tuneluri de dezinfecţie instalate în Spitalul Municipal Dorohoi, exclusiv din donaţii

Spitalul Muncipal Dorohoi a fost dotat cu încă două tuneluri de dezinfecţie, în urma unor donaţii, una de făcută de Asociaţia Sarepta, a doua de lanţul de farmacii Magistra Farm, prin intermediul profesorului Bogdan Amarie. În total, spitalul are în prezent patru astfel de echipamente, însă toate provin din donații, iar nu din partea autorităților.

Cei doi donatori, conștientizând dotarea deficitară a spitalului dorohoian, în ce priveşte materialele necesare combaterii infecţiei cu COVID-19, la scurt timp după izbucnirea epidemiei, au decis să se implice.

Cu banii adunaţi, Asociaţia Sarepta a achiziţionat, până acum, seturi de măşti de protecţie, 80 de litri de dezinfectanţi, pe care le-au donat deja spitalului, iar ieri, sâmbătă, 25 aprilie, a donat unităţii medicale din Dorohoi un tunel de dezinfecţie. Tunelul a fost instalat la intrarea în Ambulatoriu. La fel, reprezentanţii lanţului de farmacii Magistra Farm, prin intermediul profesorului Bogdan Amarie, au donat un tunel de dezinfecţie similar, care a fost instalat la triajul Secţiei de Obstretică – Ginecologie, scrie realitateadorohoiană.ro.

Lacrămioara Beşleagă, din cadrul Asociaţiei Sarepta, a publicat pe pagina personală de Facebook imagini cu donaţia făcută.

„În sfârșit, a fost făcută și livrarea tunelului de decontaminare pe care l-am comandat deja din 3 aprilie. Este vorba despre un tunel de dezinfecție automat de trecere, cu triplă acțiune, ce funcționează prin pulverizare de dezinfectant, precum și cu lumină UV, fiind prevăzut cu senzor de mișcare. De asemenea, tunelul este dotat și cu un covor pentru decontaminare. Sperăm ca, prin această donație, să contribuim și noi, măcar cu puțin, la limitarea răspândirii virusului și la oferirea unui plus de protecție atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. MULȚUMIM tuturor INIMILOR BUNE care au donat bani în conturile asociației noastre!”, este mesajul postat de Lăcrămioara Beşleagă pe contul său de Facebook.

Sunt al treilea şi al patrulea tuneluri de dezinfecţie instalate la Spitalul Municipal Dorohoi. Primele două au fost instalate în urmă cu aproximativ două săptămâni, unul la intrarea în Secţia de Chirurgie, al doilea la intrarea în Compartimentul de Primiri Urgenţe.

Potrivit managerului spitalului, medicul Bogdan Anton, primele două tuneluri de dezinfecţie au fost donate, unul de un medic al spitalului şi celălalt de o fundaţie umanitară. Managerul a declarat reporterului Realitatea Dorohoiană că donatorii au dorit anonimatul.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un deputat îi cere lui Flutur să dispună ridicarea căsuțelor de pe Unirii

astăzi, 09:45
87

Deputatul PSD Răzvan Rotaru consideră că toate căsuțele din lemn de pe Pietonalul Unirii trebuie să fie ridicate din zona respectivă, dacă nu își găsesc utilitatea.„Este o zo...

(P) Cătălin Silegeanu: „Continuăm investițiile în Botoșani prin achiziția de noi utilaje”

astăzi, 08:45
76

Compania Hidroplasto anunță achiziția de noi utilaje pentru producția de granule din PVC.În acest sens compania a receptionat in luna August:1 Granulator marca Ba...

Adevărata criză economică va lovi la sfârșitul anului, avertizează analiștii

Joi, 13 August 2020
471

Adevarata criză economică provocată de pandemie ne va lovi abia la finalul anului. Este avertismentul analiștilor economici, care spun că executivul ar trebui să aplice cât mai rapid măsu...