O fetiță în vârstă de doar trei ani dintr-o comună din Botoșani se luptă zilnic cu o boală cumplită

O fetiță în vârstă de doar trei ani dintr-o comună din Botoșani se luptă zilnic cu o boală cumplită

În vârstă de doar trei ani, Antonia Mangu este o fetiță din comuna Manoleasa, județul Botoșani, care suferă de hipotonie musculară, descrisă prin scăderea tonusului muscular și atrofie cerebrală.

Din această cauză, micuța nu a reușit nici până acum să stea în șezut și întâmpină dificultăți în alimentație, deoarece alimentele nu le poate ingera decât pasate.

După o sarcină normală, Antonia a venit pe lume la termen, primind nota 9 la naștere. Nimic nu prevestea ce urma să se întâmple. La doar trei luni de la naștere, fetița nu putea să facă nici cele mai elementare lucruri, potrivite vârstei. Atunci părinții au primit cea mai îngrozitoare veste: copilașul lor nu va mai fi bine niciodată.

Chiar dacă a fost supusă numeroaselor investigații medicale, diagnosticarea fetiței este dificilă pentru medicii specialiști. Semn al unei afecțiuni grave, hipotonia îi afectează  foarte mult viața micuței în vârstă de doar trei ani.

Părinții fetei sunt neputincioși în fața bolii și așteaptă ca trecerea anilor să concluzioneze diagnosticul incert al copilei.

Aflată în imposibilitatea de a se mișca, de a se juca sau de a face năzdrăvăniile specifice vârstei, Antonia are nevoie de un scaun rulant care să o ajute să iasă în aer liber dar și de investigații medicale amănunțite și tratament, în speranța că fetița va învinge cândva boala.

Din păcate, posibilitățile familiei sunt reduse și nu poate asigura copilului un minim necesar bolii.

Deocamdată, familia are nevoie de aproximativ 4900 lei, bani necesari achiziționării scaunului rulant.

Persoanele care vor să obțină mai multe informații despre acest caz, sunt rugate să sune la mama fetiței, Alina Liliana Radu, la numărul de telefon 0752. 454.098.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Producătorii unei emisiuni de divertisment organizează casting la Botoșani

astăzi, 13:01
590

Producătorii emisiunii de divertisment „Schimb de mame”, diuzată de Prima TV, organizează casting la Botoșani pentru noul sezon al emisiunii.O primă condiție de participare ...

Viață trăită în genunchi. Un bărbat dintr-o comună din Botoșani are nevoie de ajutorul semenilor

astăzi, 11:20
622

Povestea familiei Popovici pare desprinsă  din cele mai negre scenarii posibile de viață. Capul familiei, domnul Gheorghe, a trecut printr-o experiență neplăcută care i-a marcata sănătat...

Modernizarea Memorialului Ipotești, posibilă și datorită unei familii de români din Australia

astăzi, 10:01
234

Pe 19 august 2020, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu anunța, într-un comunicat de presă, intenția unei familii din Australia, Liana și George Bucea, de ...