O fetiță în vârstă de doar trei ani dintr-o comună din Botoșani se luptă zilnic cu o boală cumplită

O fetiță în vârstă de doar trei ani dintr-o comună din Botoșani se luptă zilnic cu o boală cumplită

În vârstă de doar trei ani, Antonia Mangu este o fetiță din comuna Manoleasa, județul Botoșani, care suferă de hipotonie musculară, descrisă prin scăderea tonusului muscular și atrofie cerebrală.

Din această cauză, micuța nu a reușit nici până acum să stea în șezut și întâmpină dificultăți în alimentație, deoarece alimentele nu le poate ingera decât pasate.

După o sarcină normală, Antonia a venit pe lume la termen, primind nota 9 la naștere. Nimic nu prevestea ce urma să se întâmple. La doar trei luni de la naștere, fetița nu putea să facă nici cele mai elementare lucruri, potrivite vârstei. Atunci părinții au primit cea mai îngrozitoare veste: copilașul lor nu va mai fi bine niciodată.

Chiar dacă a fost supusă numeroaselor investigații medicale, diagnosticarea fetiței este dificilă pentru medicii specialiști. Semn al unei afecțiuni grave, hipotonia îi afectează  foarte mult viața micuței în vârstă de doar trei ani.

Părinții fetei sunt neputincioși în fața bolii și așteaptă ca trecerea anilor să concluzioneze diagnosticul incert al copilei.

Aflată în imposibilitatea de a se mișca, de a se juca sau de a face năzdrăvăniile specifice vârstei, Antonia are nevoie de un scaun rulant care să o ajute să iasă în aer liber dar și de investigații medicale amănunțite și tratament, în speranța că fetița va învinge cândva boala.

Din păcate, posibilitățile familiei sunt reduse și nu poate asigura copilului un minim necesar bolii.

Deocamdată, familia are nevoie de aproximativ 4900 lei, bani necesari achiziționării scaunului rulant.

Persoanele care vor să obțină mai multe informații despre acest caz, sunt rugate să sune la mama fetiței, Alina Liliana Radu, la numărul de telefon 0752. 454.098.

 

 

 

Spune-ne opinia ta