Viață trăită în genunchi. Un bărbat dintr-o comună din Botoșani are nevoie de ajutorul semenilor

 Viață trăită în genunchi. Un bărbat dintr-o comună din Botoșani are nevoie de ajutorul semenilor

Povestea familiei Popovici pare desprinsă  din cele mai negre scenarii posibile de viață. Capul familiei, domnul Gheorghe, a trecut printr-o experiență neplăcută care i-a marcata sănătatea pe viață.

Cu 25 de ani în urmă, bărbatul s-a dus în pădure, pe timp de iarnă, să aducă lemne. Doar un moment de neatenție avea să-l coste viața. Nu a observant buza unei fântâni acoperite cu zăpadă și a căzut în ea. Cu greu a reușit bietul om să iasă de acolo. Dar momentul fatidic l-a marcat pe viață. Temperaturile scăzute i-au provocat degerături, iar gleznele i-au fost amputate.

De atunci viața lui a devenit un coșmar. Cele mai simple activități sunt realizate cu mult efort de domnul Gheorghe, și asta pentru că este nevoit să se deplaseze în genunchi.

Cu o familie de întreținut și cu un copilaș de doar 11 ani care are probleme de sănătate, domnul Gheorghe nu se dă bătut. Zilele lui devin o luptă pentru supraviețuire iar gândul de a-și ști familia în siguranță îl urmărește zi de zi.

Mezina familiei, Aniela, are și ea probleme de sănătate, dar situația financiară precară îi împiedică pe părinți să demareze investigațiile medicale.

Pentru a-i ușura deplasarea, bărbatul are nevoie urgentă de o pereche de ghete ortopedice, medicamente și pansament pentru rănile de la picior care îi provoacă dureri groaznice.

Familiei i-ar fi utile o sobă și lemne, pentru a trece mai ușor peste această iarnă, dar și de anumite îmbunătățiri aduse locuinței.

De cazul său se ocupă Andreea Ursu, coordonatoarea emisiunii „Inimă pentru inimă”, din cadrul postului local de televiziune, Somax Tv, care s-a implicat în ajutorarea acestei familii.

Persoanele care pot și vor să ajute, o pot face prin contactarea telefonică a familiei Popovici, la numărul de telefon 0755.831.145.

 

Spune-ne opinia ta