O femeie din Botoșani cu un handicap grav își caută loc într-un azil de stat

O femeie din Botoșani cu un handicap grav își caută loc într-un azil de stat

Este bine-cunoscut faptul că, pentru fiecare om, cel mai valoros dar primit de la Dumnezeu este sănătatea. În goana noastră spre fericire, spre țeluri și planuri pe care ne grăbim să le realizăm zi de zi, uităm să ne bucurăm de ceea ce contează cu adevărat și să mulțumim divinității pentru șansa de a fi sănătos.

O lecție de viață impresionantă ne este oferită de Rodica Bagu, o femeie din Botoșani, cu care destinul nu a fost deloc darnic. Cu toate acestea, femeia ne-a dat  o lecție importantă din care, indiferent de situație, avem de învățat.

Povestea tragică a Rodicăi Bagu a început din fragedă copilărie, când, la vârsta de 11 ani, a căzut de la geamul casei în care locuia și de atunci viața ei s-a schimbat brusc. Femeia a rămas cu un handicap de gradul I, nu are 7 coaste, nu are echilibru, fiind ajutată de perne să stea în șezut, iar picioarele nu și le poate folosi.

De ea a avut grijă mama sa dar după moartea ei, femeia a preferat să nu mai fie o povară pentru cei apropiați și a decis să-și petreacă viața într-un cămin. Rămasă singură pe lume dar cu un optimism impresionant, femeia își dorește să-și petreacă viața într-un azil de la stat, unde să poată fi îngrijită și să nu rămână singură, să trăiască în liniște și să fie tratată egal.

Cu lacrimi în ochi, femeia a povesti că în perioada în care mama sa era în viața și a îngrijit-o, nu a simțit niciodată nevoia de altcineva. Rămasă singură, Rodica Bagu nu își dorește decât compania altor persoane, pentru că singurătatea poate fi uneori  cea mai mare pedeapsă primită de la Dumnezeu.

 

 

Spune-ne opinia ta