Mama a patru copii, diagnosticată cu cancer, are nevoie de ajutorul semenilor

Mama a patru copii, diagnosticată cu cancer, are nevoie de ajutorul semenilor

Minuța Marcu, în vârstă de 37 ani,  din comuna Corni, județul Botoșani, este mama a patru fetițe minunate, dar bucuria de a le crește este umbrită de un diagnostic crunt pus de medici.

Cu câteva luni în urmă, când a primit și fericita veste că urma să aducă pe lume cel de-al patrulea copil, viața femeii s-a schimbat radical, atunci când suferința a pus stăpânire pe corpul ei plăpând. Abia după ce a născut, doctorii au descoperit că femeia are cancer de col uterin.

Simțindu-se din ce în ce mai rău, tânăra mama a fost trimisă la Iași unde a aflat că are o tumoare extinsă la rinichi și stomac iar costul tratamentului, fiind foarte mare, i-a pus în dificultatea de a continua construcția casei pe care o aveau în plan.

 În sprijinul acestei familii a venit Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației “Grup Civic” Botoșani, care le-a donat suma de 10.000 lei, asigurându-le totodată și montarea tăblii pe casă. Dar pentru a putea ieși învingători din această lupta, familia Marcu are nevoie de sprijinul semenilor, iar fiecare donație poate fi de un real ajutor.

 Iată și povestea de viața a tinerei mame:

“O tânără mamă din Corni are nevoie urgentă de ajutorul semenilor pentru a putea ieşi învingătoare din lupta cu o boală nemiloasă. Minuţa Marcu are 37 de ani şi este mama a patru fetiţe frumoase. Bucuria aducerii pe lume a celei de a patra fetiţe a fost umbrită însă de mari probleme de sănătate, care s-au acutizat în perioada pandemiei.

La finele lunii noiembrie 2019, a mers la Spitalul Judeţean, deoarece o durea foarte tare un picior. După consult, a fost trimisă la Cardiologie şi de acolo a ajuns la ginecologie, unde a aflat că este însărcinată în cinci luni. Vestea că va aduce pe lume încă un prunc a bucurat-o nespus. Dată fiind sarcina, a primit doar câteva unguente pentru durerea de la picior. A suportat ca o mamă eroină durerile, cu gândul la viaţa la pruncul nenăscut. La 30 – 31 de săptămâni de sarcină, pentru că durerile deveniseră insuportabile, a ajuns din nou la spital şi timp de patru zile a făcut tratament pentru menţinere. A ajuns acasă, dar a stat doar o zi jumătate, după care a ajuns iar, de urgenţă, la Maternitate. A fost băgată de urgenţă în operaţie. În timpul operaţiei de cezariană, a auzit că medicii spuneau să salveze măcar mama dacă nu şi copilul. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi medicilor, a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, chiar dacă prematură.

După naştere au revenit durerile foarte mari de picior, de burtă şi spate şi a aflat că ar avea cancer de col uterin. A aşteptat o lună, dar, văzând că se simte din ce în ce mai rău, a fost trimisă la Iaşi, dacă vrea să-şi vadă fetiţele crescând. La Iaşi a aflat că are o tumoare extinsă, care nu se poate opera, deocamdată. I s-a prescris tratament cu citostatice, iar pe 28 mai a făcut a doua şedinţă de citostatice. „Am o tumoare foarte mare, care s-a extins la rinichi şi stomac şi noduli care s-au extins. Rinichiul stâng este afectat mai mult şi am fost sfătuită să vorbesc cu un doctor nefrolog, să vadă ce se poate face”, declară mama.

Împreună cu soţul ei a început să ridice o căsuţă, însă au reuşit să amenajeze doar două camere, din cauză că acum mama fetiţelor are nevoie de mulţi bani pentru a acoperi costul tratamentelor. Tatăl fetiţelor este plecat la muncă, în străinătate. Din păcate, în căsuţa lor plouă, pentru că nu au reuşit să pună tablă pe acoperiş.

Am decis să o ajut pe această mămică. Ea trebuie să se facă bine pentru că are de crescut patru boboci de floare. Cuvintele nu pot exprima durerea pe care am resimţit-o aflând povestea acestei mămici. Pe cât este de firavă, pe atât este de puternică şi hotărâtă să lupte, dar are nevoie de ajutor, de gândurile noastre bune şi de sprijin financiar pentru a putea ieşi învingătoare din această luptă. Am vorbit cu reprezentanţii firmei Quartz şi mâine începem să le montăm tabla pe casă. Totodată, din partea Asociaţiei Grup Civic Botoşani le-am donat 10.000 de lei. Vă rog din suflet, haideţi să dăm o şansă vieţii, să o ajutăm pe această mămică greu lovită de soartă!

Cei care doresc să o ajute financiar pe mămica Minuţa au la dispoziţie conturile:

RO88BTRLEURCRT0552618201, sau RO41BTRLRONCRT0552618201, codul Swift BTRLRO22, deschise la Banca Transilvania, titular Minuţa Marcu.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor. Va mulțumesc. Relații la 0759 362 916”, este mesajul transmis de Asociația “Grup Civic” Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta