Doi bătrâni dintr-o localitate din Botoșani au nevoie disperată de ajutor

Doi bătrâni dintr-o localitate din Botoșani au nevoie disperată de ajutor

Faptul că județul Botoșani este unul dintre cele mai sărace din România este cunoscut de toată țara. Nivelul nostru de trai, mai ales cel din mediul rural, depășește uneori imaginația iar ajutorul nesperat vine câteodată din partea semenilor care nu rămân indiferenți la drama acestor oameni.

Este și cazul a doi bătrâni bolnavi din satul Mândrești, comuna Vlădeni, în vârstă de 80, respectiv 76 de ani cu care soarta nu a fost prea darnică, trăindu-și bătrânețea într-o sărăcie cruntă dar păstrându-și în continuare demnitatea. De cazul lor a aflat Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic Botoșani, care a încercat să le întindă o mână de ajutor, oferindu-le poate un ajutor nesperat.

“Nu am crezut în viaţa mea că în judeţul nostru există atâta suferinţă, că sunt atât de mulţi bătrâni ajunşi la capătul puterilor, doborâţi de sărăcie şi de boli. Nu se poate să-i lăsăm să se chinuie, ei trebuie ajutaţi. Astăzi, 28 aprilie, am ajuns în comuna Vlădeni – satul Mândreşti, la familia MAXIM. Bunica are 80 de ani şi se descurcă tare greu fiind nevoită să se deplaseze ajutându-se de două beţe. Soţul ei are 76 de ani şi are mari probleme de sănătate.

Din păcate, bunicii nu au copii și le este aproape imposibil să se îngrijească singuri. Bunica abia se ţine pe picioare din cauza vârstei, iar bunicul, din cauza bolii, înrăutățește situația.

Cu lacrimi în ochi, bunica ne-a spus că nu vrea nimic, dar speră că va găsi pe cineva cu suflet mare care să o ajute cu curăţenia în locuinţă. Obişnuită cu greutăţile şi lipsurile, nu a îndrăznit să mai ceară altceva, arătând că se descurcă aşa cum poate.

Am constatat că nu are medicamente pentru bunicul, dar nici pampers, mărimea M. Totodată, bunicii ar avea nevoie de alimente.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor. De asemenea, îmi doresc mult după ce vom trece de starea de urgenţă să îl duc pe bunic la spital, poate reuşim să-i obţinem un certificat în baza căruia să primească o indemnizaţie lunară”, au povestit cei de la Asociația Grup Civic Botoșani.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă sau cazurile sociale de la Botoșani o pot face la IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI - RO03BTRLRONCRT0530156401, sau IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22. “Va rugam să specificați ca este pentru bunicii MAXIM”, au mai adăugat reprezentanții asociației.