Copilărie de coșmar. La numai trei ani, un băiețel dintr-o comună din Botoșani și-a găsit mama decedată în curtea casei

Copilărie de coșmar. La numai trei ani, un băiețel dintr-o comună din Botoșani și-a găsit mama decedată în curtea casei

Andrei și Mădălin sunt doi frați din comuna Vorniceni, județul Botoșani, cu care soarta  a fost neprielnică încă din primii ani de viață. Crescuți într-o familie modestă, cei doi copii nu s-au putut bucura de prezența mamei , nu și-au putut alina suferința în brațele ei. Pierderea  prematură a mamei și-a pus amprenta pe vecie pe sufletele lor nevinovate.

La doar trei ani, când întreg universul ți se așterne la picioare iar greutățile vieții nu pot și nu au voie să te atingă, Andrei și-a găsit mama fără suflare în curtea casei. La doar trei ani, Andrei și fratele lui, Mădălin, mai mare cu un an decât el, au rămas fără cea mai dragă ființă, iar viața lor nu va mai fi niciodată așa cum a fost.

Dar timpul a trecut și rănile din inimile lor mici rămân închise pe vecie. Zilele lor se scurg către necunoscut, iar amintirea mamei se pierde ca prin vis. Acum sunt elevi iar tatăl lor muncește pentru a le asigura un viitor mai bun. El știe că doar școala i-ar putea salva de sărăcia cruntă în care trăiesc.

Impresionată de cazul lui Andrei, învățătoarea sa, Marinela Mihai, a conștientizat situația gravă în care se află această familie și a decis să ceară ajutorul. Din cauza sărăciei, băieții nu avea acces la dispozitivele electronice care le-ar fi asigurat desfășurarea în bune condiții a lecțiilor online.

De cazul lor a aflat Mihaela Mihăescu, coordonatoarea Asociației IHTIS, care a reușit, prin bunăvoința unui om cu suflet mare, să le ofere o tabletă și câteva dulciuri celor doi copilași. Bucuria fraților a fost de nedescris în situația în care tatăl lor nu își permite să ofere copiilor nici măcar cele mai elementare lucruri, atât de firești pentru oricare alt copil.

Un alt om cu suflet mare, Simona Elena Șuhan, polițista de frontieră din Dorohoi recunoscută pentru implicarea sa în numeroase cazuri sociale, s-a interesat de soarta celor doi copii și a decis să-i ajute cum poate.

Aceasta a lansat un apel de ajutorare a celor doi frați, mai ale că se apropie cu pași repezi sărbătorile de Crăciun iar bucuria din sufletele lor va fi de neegalat.

Copilașii nu își doresc de la Moșul decât dulciuri și o mașinuță cu telecomandă cu toate că le lipsesc articolele de îmbrăcăminte, alimentele și  dispozitivele electronice necesare desfășurării orelor online. Andrei are 8 ani și poartă mărimea 34 la încălțăminte iar Mădălin are 9 ani și poată mărimea 37.

Persoanele care pot și vor să ajute acești copii, și să le facă sărbătorile de Crăciun mai frumoase, o pot face prin intermediul învățătoarei Mihai Marinela, la numărul de telefon 0757.671.171 și a Simonei Elena Șuhan, telefon 0762.225. 673 sau a tatălui Pânzaiu Petrea, telefon 0740.977.326.





 

 

Spune-ne opinia ta