Bolnavă și fără posibilități financiare, o tânără mamă are nevoie de ajutor

Bolnavă și fără posibilități financiare, o tânără mamă are nevoie de ajutor

Daniela Nucu este o mamă de  31  ani care locuiește în comuna Durnești, județul Botoșani,  alături de soțul și băiețelul ei de șapte ani. Cei trei trăiesc în condiții greu de imaginat, într-o casă veche și sărăcăciosă care are nevoie de multe reparații.

Soțul lucrează cu ziua prin sat la oamenii care au nevoie de ajutorul lui iar femeia este foarte bolnavă. Suferă de ciroză hepatică și displazie de șold laterală și se deplasează cu mare greutate. Pentru a putea supraviețui femeia trebuie să urmeze un tratament foarte strict și periodic trebuie să meargă la spital pentru a-i scoate lichidul.

Medicii din Iași i-au spus că  are nevoie de transplant pentru a se însănătoși. Boala femeii a fost depistată în timpul sarcinii, agravându-se la doi ani după ce a născut. Tratamentul lunar al femeii ajunge la suma de 200 lei, o sumă enormă ținând cont că singurul venit al familiei este pensia de handicap pe care o primește tânăra mamă încă de când era copil.

Poveste de viața a femeii este tragică. Abandonată la un orfelinat de la vârsta de 6 ani alături de ceilalți trei frățiori și privată de dreptul de a merge la școală, cea care ar fi trebuit să-i fie mamă a încercat să piardă sarcina prin diferite mijloace ceea ce a atras handicapul femeii. Ea s-a născut cu displazie de șold, boală care i-a influențat întreaga viață mobilitatea.

Deși ar trebui să țină un regim special, Daniela Nucu nu își permite acest lucru iar mesele ei zilnice se rezumă doar la câteva alimente dar de multe ori rabdă de foame. Îngerul ei păzitor este o vecină care și-a făcut milă de ea și o ajută în limita posibilităților cu medicamente sau alimente. Aceasta face un apel către populație să ajute această familie greu încercată iar viitorul unui copil de doar șapte să prindă contur spre o viață mai bună.

Cei care pot și vor să ajute o pot contacta pe Andreea Ursu, realizatoarea emisiunii umanitare din cadrul unei televiziuni locale sau la numărul de telefon 0751.888.007.

 

Spune-ne opinia ta