Votul prin ochii votanţilor! Ce spun botoşănenii despre procesul electoral şi consecinţele lui!

În contraponderea entuziasmului cu care politicienii cheamă oamenii la vot, oamenii sunt reticenţi şi consideră că mari schimbări nu au cum să se întâmple în România. În schimb, votează pentru că e o datorie civică.

Votul prin ochii votanţilor! Ce spun botoşănenii despre procesul electoral şi consecinţele lui!

 Botoşăneni la vot  Ştiri.Botoşani.Ro

Entuziasmul politicienilor care doresc schimbare, mai bine pentru popor, apelurile la mobilizare pentru vot se izbesc într-o reticenţă ce caracterizează atitudinea votanţilor, adică a celor care astăzi sunt cei care vor determina schimbarea atât de des clamată.

La ieşirea dintr-o secţie de vot din zona Primăverii, dimineaţă, câţiva botoşăneni făceau analiza a ceea ce urmează, concluzia lor fiind că nu poate urma ceva cu mult mai bun. "Tot ei sunt, indiferent de partidul pentru care candidează. Şi dacă nu au făcut nimic până acum, aşa încât să simţim şi noi, cum să facă de acum înainte?", se întreba un botoşănean în vârstă, dând din mână a lehamite.

Aceeaşi atitudine şi la botoşănenii arondaţi la secţiile de vot din Parcul Tineretului. Adică acei oameni care de ani de zile cer autorităţilor să se implice pentru mai multă ordine în cartier, pentru a nu le mai fi teamă să iasă din case, pentru a nu mai suferi din cauza vecinilor de altă etnie. "I-aţi văzut cum stau? Credeţi că le va fi mai rău? Nu. Aşa cum nici nouă nu ne va fi mai bine", spunea o botoşăneancă ce locuieşte în cartier.

O familie de tineri a votat pentru că aşa a considerat normal. "E o dovadă de civism, nu avem mari speranţe să se schimbe ceva, astfel încât să simţim şi noi. Pur şi simplu ne-am făcut datoria".

Un alt botoşănean speră că, în urma votului de astăzi, politicienii se vor trezi. "Până acum au dormit şi poate că de azi încolo vor fi mai conştienţi de treaba pe care o au. De acum, să vedem cine iese".

Mai vehement a fost un vârstnic care a declarat că nu se aşteaptă la nimic bun. "În fiecare campanie ni se promite marea cu sarea şi nu se întâmplă nimic, de la Revoluţie încoace tot în jos ne-am dus, indiferent cine a fost la guvernare”, spunea acesta.

 

Spune-ne opinia ta