Un candidat la Consiliul Județean vrea să afle care sunt problemele din Botoșani, direct de pe Facebook

Un candidat la Consiliul Județean vrea să afle care sunt problemele din Botoșani, direct de pe Facebook

Candidatul organizației județene a ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județului Botoșani, Bogdan Dăscălescu (în foto: dreapta), a anunțat că, în această perioadă, derulează o metodă prin care să înțeleagă ce ar trebui să facă din postura de lider al instituției, direct de la cetățeni. Instrumentul prin care acesta încearcă să afle care sunt problemele majore ale județului, constă într-un sondaj creat pe Facebook.

Potrivit celor declarate de către Dăscălescu, sondajul ar fi unul non-politic, chiar dacă este creat pe pagina ALDE Botoșani, cu variante de răspuns deschise. Practic, fiecare internaut își exprimă pretențiile vizavi de administrația județeană, urmând ca, ulterior, răspunsurile să se concretizeze în concluzii menite să orienteze eventualul președinte ales al CJ. La circa o săptămână de la lansarea sondajului, adaugă Dăscălescu, circa 500 de oameni au arătat ce priorități ar trebui să aibă Consiliul.

„Deja am lansat, săptămâna trecută, un chestionar, în mediul online, pe Facebook, pa pagina ALDE Botoșani, un chestionar care nu este politic, aș putea să spun. Este un chestionar util să identificăm problemele din județul Botoșani, fiecare cetățean poate să răspună, să completeze acolo ce opinii are și ce dorințe are din partea administrației județene. Sunt bucuros să spun că avem deja în jur de 500 de răspunsuri”, a declarat Bogdan Dăscălescu, candidat ALDE la Consiliul Județului Botoșani.

Membrul ALDE a explicat, apoi, cum Facebook sau, în general, social media devin mijloace utile de informare a autorităților de către cetățeni.

„Au rezultat câteva concluzii deja, deja am observat că este o foarte multă lume care se informează din mediul online, de asta și transmitem live pe Facebook această conferință. Câteva concluzii ne-au adus la răspunsul întrebării: ce priorități cred oamenii că ar trebui să aibă Consiliul Județean? Și chiar știu că una dintre cele mai întâlnite idei era susținerea fermierilor”, a mai spus Dăscălescu, care s-a axat apoi pe detalierea intereselor categoriei amintite.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la cazul familiei „Decesului 1027”

Miercuri, 3 Iunie 2020
1110

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul familiei din comuna Vlădeni, din județul Botoșani, respectiv rudele bărbatului înregistrat ca „Decesul 1027” în lista defu...

Tânărul care a provocat tragedia de pe Bulevard, arestat preventiv 30 de zile

Miercuri, 3 Iunie 2020
1293

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare din Botoșani și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului care a provocat cumplitul accident petr...

Scandalagiul care a provocat accidentul cu șase victime de pe Bulevard, a fost ARESTAT

Marţi, 2 Iunie 2020
5193

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de tânărul de 28 de ani, luni, a condus un autoturism în stare de ebrietate și a provocat...