Un candidat la Consiliul Județean vrea să afle care sunt problemele din Botoșani, direct de pe Facebook

Un candidat la Consiliul Județean vrea să afle care sunt problemele din Botoșani, direct de pe Facebook

Candidatul organizației județene a ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județului Botoșani, Bogdan Dăscălescu (în foto: dreapta), a anunțat că, în această perioadă, derulează o metodă prin care să înțeleagă ce ar trebui să facă din postura de lider al instituției, direct de la cetățeni. Instrumentul prin care acesta încearcă să afle care sunt problemele majore ale județului, constă într-un sondaj creat pe Facebook.

Potrivit celor declarate de către Dăscălescu, sondajul ar fi unul non-politic, chiar dacă este creat pe pagina ALDE Botoșani, cu variante de răspuns deschise. Practic, fiecare internaut își exprimă pretențiile vizavi de administrația județeană, urmând ca, ulterior, răspunsurile să se concretizeze în concluzii menite să orienteze eventualul președinte ales al CJ. La circa o săptămână de la lansarea sondajului, adaugă Dăscălescu, circa 500 de oameni au arătat ce priorități ar trebui să aibă Consiliul.

„Deja am lansat, săptămâna trecută, un chestionar, în mediul online, pe Facebook, pa pagina ALDE Botoșani, un chestionar care nu este politic, aș putea să spun. Este un chestionar util să identificăm problemele din județul Botoșani, fiecare cetățean poate să răspună, să completeze acolo ce opinii are și ce dorințe are din partea administrației județene. Sunt bucuros să spun că avem deja în jur de 500 de răspunsuri”, a declarat Bogdan Dăscălescu, candidat ALDE la Consiliul Județului Botoșani.

Membrul ALDE a explicat, apoi, cum Facebook sau, în general, social media devin mijloace utile de informare a autorităților de către cetățeni.

„Au rezultat câteva concluzii deja, deja am observat că este o foarte multă lume care se informează din mediul online, de asta și transmitem live pe Facebook această conferință. Câteva concluzii ne-au adus la răspunsul întrebării: ce priorități cred oamenii că ar trebui să aibă Consiliul Județean? Și chiar știu că una dintre cele mai întâlnite idei era susținerea fermierilor”, a mai spus Dăscălescu, care s-a axat apoi pe detalierea intereselor categoriei amintite.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Răzvan Rotariu, cercetat de Poliție, după ce a fost acuzat de amenințare de către un agent de securitate. „Este o mare miciună. Mi-a spus că mă face vedetă”

astăzi, 09:28
1120

Deputatul social-democrat Răzvan Rotariu este plasat din nou sub auspiciile unei acuzații de amenințare și este cercetat penal, după un incident în trafic, pe numele său existân...

Război pe tema diminuării subvenției alocate Parcului de la Cornișa

Vineri, 21 Februarie 2020
856

Ca urmare a aprobării proiectului de buget local pentru anul 2020 al municipiului Botoșani cu amendamentele inițiate de către viceprimarul Cosmin Andrei, subvenția către Parcul de agrement de la...

Scandal de proporții la o școală din județ. Mizeria și șobolanii ar fi motivele pentru care părinții au inițiat o grevă. Conducerea: „Cred că a pus intenționat șobolanul acolo, ca să ajungă la Acces Direct”

Vineri, 21 Februarie 2020
4831

O școală din județul Botoșani se află în centrul unui adevărat scandal. Părinții elevilor de clasa a patra nu își mai lasă copiii să meargă la ore. În vreme ce un părint...