Secţiile de votare s-au deschis! Botoşănenii, aşteptaţi la vot
BOTOSANI

Botoşănenii sunt aşteptaţi, astăzi, la urne pentru a-i alege pe cei şase deputaţi şi trei senatori care să le reprezinte interesele în Parlament în următorii patru ani.

Secţiile de votare s-au deschis! Botoşănenii, aşteptaţi la vot

La nivelul judeţului Botoşani, toate cele 422 de secţii de votare constituite pentru scrutinul din 11 decembrie s-au deschis la ora 07.00.

359.494 de botoşăneni sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi exercita dreptul constituţional, pe listele de candidaţi de la Botoşani regăsindu-se 119 nume de candidaţi pentru un mandat de deputat sau senator, la care se adaugă lista celor care vor reprezenta minorităţile naţionale.

Au fost tipărite 399.494 buletine de vot pentru fiecare cameră, incluzând şi procentul de 10% cerut de lege.

Botoşănenii pot afla la ce secţie de votare pot să îşi exercite dreptul constituţional accesând https://www.registrulelectoral.ro/, secţiunea "Află care este secţia ta de votare".

Secţiile de votare se închid la ora 21.00. Stiri.Botosani.ro vă va ţine la curent pe tot parcursul zilei cu informaţii legate de desfăşurarea procesului electoral la Botoşani şi prezenţa la urne. La ora 21.00, după închiderea urnelor, de pe portalul Stiri.Botosani.ro veti afla primele rezultate ale alegerilor parlamentare.

Alegerile de duminică au fost organizate şi se desfăşoară după o nouă lege electorală, adoptată în 2015, parlamentarii fiind aleşi acum pe listă şi nu uninominal, metodă folosită ultima dată în 2004.

Noua legislaţie electorală prevede un număr mai mic de senatori şi deputaţi, faţă de vechea legislatură. Scăderea a rezultat după ce norma de reprezentare pentru deputaţi a fost stabilită la 73.000 de locuitori şi de 168.000 de locuitori pentru senatori. Astfel, românii aleg, duminică, 326 deputaţi, dintre care 18 ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Viitorul Parlament va număra după alegeri 466 de deputaţi şi senatori, faţă de 588, câţi au fost aleşi în 2012.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2016: cum votăm şi ce se întâmplă cu votul nostru!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
11

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
768

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
353

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...