EXIT-POLL CURS-Avangarde, ora 21: PSD şi PNL, la egalitate pe primul loc la alegerile europarlamentare

EXIT-POLL CURS-Avangarde, ora 21: PSD şi PNL, la egalitate pe primul loc la alegerile europarlamentare

Potrivit datelor de la ora 19.30, PSD şi PNL sunt la egalitate, urmate la mică distanţă de USR-PLUS.

Datele exit-poll valabile pentru ora 19.30 (datele exit-poll pentru ora 21 vor fi prezentate la ora 23):

PSD - 25,8%
PNL - 25,8%
USR-PLUS - 23,9%
ALDE - 4,9%
Pro România - 5,7%
UDMR 5,4%
PMP - 5,2%
ALŢII - 3,3%

Botoșani a rămas până la final printre județele cu cea mai scăzută prezență la vot, alături de Suceava, Satu Mare și Vaslui.

Procentul de prezență la Botoșani a fost de 39,72%. Au votat 145.922 de cetățeni (131.319 alegători pe liste permanente, 13.105 pe liste suplimentare, 1498 cu urna mobilă). 

La nivel național, prezența la alegerile europarlamentare este de 49,02%.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă prin care le-a mulțumit românilor pentru că au ieșit în număr mare la vot. "Dragi români, sunteți fantastici. Ați participat în număr mare la alegeri. Participare este senzațională. Dragi români, ați dat un vot ferm care nu poate fi ignorat de niciun politician. Referendumul a trecut cu brio. Ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție independentă, pentru români și pentru România. Am avut sprijin din partea unor partide prin felul în care am reușit să-i mobilizăm pe alegători. Menționez pe PNL, USR PLUS. le mulțumesc. 

Nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cozile interminabile la multe secții de votare, mai ales în diaspora. Le mulțumesc românilor care au avut răbdare ca să-și exprime votul pentru România europeană. Am votat pentru o Românie europeană. Nu pot să nu observ că PSD, a doua oară, și-a bătut joc de români. Rușine PSD",
a spus presedintele Klaus Iohannis.
 

Marian Oprișan: Liviu Dragnea, DEMISIA de URGENȚĂ!

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, solicită demisia de urgență a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, după dezastrul de la aceste alegeri.

”Dragi colegi, Noi, cei din PSD, am înțeles că încrederea covârșitoare cu care am fost investiți în 2016 este o responsabilitate imensă. Am depus suflet, am muncit ca nouă, tuturor românilor să ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că niște calcule meschine și o politică de resurse umană complet neinspirată și total autistă la vocea societății civile și a membrilor PSD, a făcut ca munca și performanțele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român.

Cifrele de la ieșirea din secții, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie".


Ludovic Orban: Începând de astăzi niciun lider politic nu mai are dreptul să vorbească despre amnistie sau grațiere.

Ludovic Orban este încrezător că PNL va fi câștigătorul alegerilor europarlamentare 2019 când vor fi numărate toate voturile și vor fi prezentate rezultatele finale. „Victoria României cinstite. Începând de astăzi niciun lider politic nu mai are dreptul să vorbească despre amnistie sau grațiere. Le mulțumesc cetățenilor români care au venit la vot. Sunt convins că după umărarea voturilor, PNL va fi pe primul loc la alegerile europarlamentare”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după prezentarea rezultatelor exit-poll la alegerile europarlamentare 2019.  Le spun clar plecați acasă, dati-vă demisia mâine pentru altfel veți fi dați la o parte de oameni. Votul de astăzi arată clar că actuala coaliție majoriitară nu mai are nicio legitimitate pentru a guverna România. Votul cetatenilor de astazi arata o schimbare în România și arată clar că majoritatea cetățenilor nu mai acceptă ca la putere să se afle o coalitie care ar duce-o de râpă", a mai spus Ludovic Orban.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
36

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
162

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
67

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...