Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO
BOTOSANI

Punem punct alegerilor parlamentare 2016, odată cu ceremonia care a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul căreia noii parlamentari de Botoşani, trei senatori şi şase deputaţi, şi-au primit certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii.

Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO

 Parlamentarii de Botoşani  Ştiri.Botoşani.Ro

În timp ce în faţa Palatului Administrativ avea loc o adevărată desfăşurare de forţe a mascaţilor, a căiuţilor şi a colindătorilor şi urătorilor, în sala "Nicolae Iorga" se acordau mandatele noilor parlamentari de Botoşani.

Împărţiţi pe partide, susţinătorii politicienilor care în urma alegerilor din urmă cu o săptămână au obţinut voturile ce îi trimit în noul legislativ au ocupat locurile în sală, în timp ce la masa rotundă s-au aşezat, tot pe formaţiuni politice, noii parlamentari. Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, respectiv vicepreşedintele, judecătorii Mihaela Ungureanu şi Florin Cotoi, precum şi membrii BEC, au fost nevoiţi să aştepte şi sosirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, pentru a începe ceremonia.

"Vă felicit pentru victoria dumneavoastră, v-am invitat aici pentru a vă înmâna certificatele doveditoare, aşa cum cere legea. Vă dorim succes în noile funcţii în care aţi fost aleşi şi să reprezentaţi judeţul cu cinste", le-a spus preşedintele BEC, Mihaela Ungureanu, noilor parlamentari.

Ulterior, judecătorul a înmânat, mai întâi noilor senatori, apoi deputaţilor, în ordinea înscrisă în procesul-verbal, certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii. După primirea acestor documente, fiecare nou parlamentar era felicitat de către colegii de partid, doamnele parlamentar primind fiecare buchete de flori.

Senatorii Doina Federovici, Lucian Trufin, Costel Şoptică şi deputaţii Cristian Vasile Achiţei, Tamara Dorin Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Constantin Budăi, Răzvan Ilie Rotaru şi Costel Lupaşcu sunt cei nouă parlamentari care vor reprezenta judeţul Botoşani în legislatura 2016- 2020. Doina Federovici a mulţumim membrilor BEC pentru activitatea din ultima perioadă.

Apoi, parlamentarii au luat loc în cadru pentru fotografii de grup, întrunirea luând sfârşit în zgomotele de afară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Soluţii pentru agricultorii botoşăneni: infrastructura de irigaţii oferită gratuit!

Duminică, 30 Aprilie 2017
778

Din 1990, nimeni nu a manifestat interes pentru amenajările de irigaţii existente în judeţ, nu au mai fost alocate fonduri pentru reparaţii, modernizări sau pază, astfel că cele opt amena...

1 mai lipsit de precipitaţii, urmat de zile calde! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Duminică, 30 Aprilie 2017
3850

Cu o haină în plus şi fără pături întinse pe iarbă, ziua de 1 mai se poate sărbători în condiţii bune în aer liber. Meteorologii nu sunt darnici cu temperaturile progn...

ALEGERI în PNL: Echipa lui Şoptică suflă tot, inclusiv funcţiile de prim-vicepreşedinţi FOTO

Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
4617

O victorie fără drept de apel şi-a trecut în cont Gheorghe Sorescu, învingându-l la numărul de voturi pe Eugen Ţurcanu. La fel şi Cristian Roman, pornit împotriva lui Gab...