Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO
BOTOSANI

Punem punct alegerilor parlamentare 2016, odată cu ceremonia care a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul căreia noii parlamentari de Botoşani, trei senatori şi şase deputaţi, şi-au primit certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii.

Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO

 Parlamentarii de Botoşani  Ştiri.Botoşani.Ro

În timp ce în faţa Palatului Administrativ avea loc o adevărată desfăşurare de forţe a mascaţilor, a căiuţilor şi a colindătorilor şi urătorilor, în sala "Nicolae Iorga" se acordau mandatele noilor parlamentari de Botoşani.

Împărţiţi pe partide, susţinătorii politicienilor care în urma alegerilor din urmă cu o săptămână au obţinut voturile ce îi trimit în noul legislativ au ocupat locurile în sală, în timp ce la masa rotundă s-au aşezat, tot pe formaţiuni politice, noii parlamentari. Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, respectiv vicepreşedintele, judecătorii Mihaela Ungureanu şi Florin Cotoi, precum şi membrii BEC, au fost nevoiţi să aştepte şi sosirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, pentru a începe ceremonia.

"Vă felicit pentru victoria dumneavoastră, v-am invitat aici pentru a vă înmâna certificatele doveditoare, aşa cum cere legea. Vă dorim succes în noile funcţii în care aţi fost aleşi şi să reprezentaţi judeţul cu cinste", le-a spus preşedintele BEC, Mihaela Ungureanu, noilor parlamentari.

Ulterior, judecătorul a înmânat, mai întâi noilor senatori, apoi deputaţilor, în ordinea înscrisă în procesul-verbal, certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii. După primirea acestor documente, fiecare nou parlamentar era felicitat de către colegii de partid, doamnele parlamentar primind fiecare buchete de flori.

Senatorii Doina Federovici, Lucian Trufin, Costel Şoptică şi deputaţii Cristian Vasile Achiţei, Tamara Dorin Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Constantin Budăi, Răzvan Ilie Rotaru şi Costel Lupaşcu sunt cei nouă parlamentari care vor reprezenta judeţul Botoşani în legislatura 2016- 2020. Doina Federovici a mulţumim membrilor BEC pentru activitatea din ultima perioadă.

Apoi, parlamentarii au luat loc în cadru pentru fotografii de grup, întrunirea luând sfârşit în zgomotele de afară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

astăzi, 21:20
618

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

astăzi, 08:37
629

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
674

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...