Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO
BOTOSANI

Punem punct alegerilor parlamentare 2016, odată cu ceremonia care a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul căreia noii parlamentari de Botoşani, trei senatori şi şase deputaţi, şi-au primit certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii.

Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO

 Parlamentarii de Botoşani  Ştiri.Botoşani.Ro

În timp ce în faţa Palatului Administrativ avea loc o adevărată desfăşurare de forţe a mascaţilor, a căiuţilor şi a colindătorilor şi urătorilor, în sala "Nicolae Iorga" se acordau mandatele noilor parlamentari de Botoşani.

Împărţiţi pe partide, susţinătorii politicienilor care în urma alegerilor din urmă cu o săptămână au obţinut voturile ce îi trimit în noul legislativ au ocupat locurile în sală, în timp ce la masa rotundă s-au aşezat, tot pe formaţiuni politice, noii parlamentari. Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, respectiv vicepreşedintele, judecătorii Mihaela Ungureanu şi Florin Cotoi, precum şi membrii BEC, au fost nevoiţi să aştepte şi sosirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, pentru a începe ceremonia.

"Vă felicit pentru victoria dumneavoastră, v-am invitat aici pentru a vă înmâna certificatele doveditoare, aşa cum cere legea. Vă dorim succes în noile funcţii în care aţi fost aleşi şi să reprezentaţi judeţul cu cinste", le-a spus preşedintele BEC, Mihaela Ungureanu, noilor parlamentari.

Ulterior, judecătorul a înmânat, mai întâi noilor senatori, apoi deputaţilor, în ordinea înscrisă în procesul-verbal, certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii. După primirea acestor documente, fiecare nou parlamentar era felicitat de către colegii de partid, doamnele parlamentar primind fiecare buchete de flori.

Senatorii Doina Federovici, Lucian Trufin, Costel Şoptică şi deputaţii Cristian Vasile Achiţei, Tamara Dorin Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Constantin Budăi, Răzvan Ilie Rotaru şi Costel Lupaşcu sunt cei nouă parlamentari care vor reprezenta judeţul Botoşani în legislatura 2016- 2020. Doina Federovici a mulţumim membrilor BEC pentru activitatea din ultima perioadă.

Apoi, parlamentarii au luat loc în cadru pentru fotografii de grup, întrunirea luând sfârşit în zgomotele de afară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Tusea persistentă, cu expectoraţii de sânge trebuie să vă trimită la medic de urgenţă! "Tuberculoza nu mai este o boală a sărăciei"

astăzi, 09:20
1020

Seamănă cu orice infecţie de tract respirator superior- pacientul tuşeşte, tusa este persistentă şi cu cât trece mai mult timp, tusea este însoţită de expectoraţie de sânge...

Până la Prier, vremea ne zăpăceşte cu schimbările frecvente. Estimări meteorologice pentru următoarele zile

astăzi, 08:27
1620

Ultima zvâcnire a iernii a schimbat aproape total peisajul meteorologic. De la soare destul de puternic din ultimele zile, am revenit la haine groase şi la umbrele. Ceea ce vedem este faptul c...

Lupta unei botoşănence pentru viaţă într-un context politico- medical nefavorabil

Sâmbătă, 25 Martie 2017
1501

În vreme ce ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunţat că în România nu se pot face transplanturi de plămân în condiții de siguranță pentru pacienți, Agenţ...