Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO
BOTOSANI

Punem punct alegerilor parlamentare 2016, odată cu ceremonia care a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul căreia noii parlamentari de Botoşani, trei senatori şi şase deputaţi, şi-au primit certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii.

Ei sunt cei nouă parlamentari care ne vor reprezenta în legislativ în următorii patru ani!- FOTO

 Parlamentarii de Botoşani  Ştiri.Botoşani.Ro

În timp ce în faţa Palatului Administrativ avea loc o adevărată desfăşurare de forţe a mascaţilor, a căiuţilor şi a colindătorilor şi urătorilor, în sala "Nicolae Iorga" se acordau mandatele noilor parlamentari de Botoşani.

Împărţiţi pe partide, susţinătorii politicienilor care în urma alegerilor din urmă cu o săptămână au obţinut voturile ce îi trimit în noul legislativ au ocupat locurile în sală, în timp ce la masa rotundă s-au aşezat, tot pe formaţiuni politice, noii parlamentari. Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, respectiv vicepreşedintele, judecătorii Mihaela Ungureanu şi Florin Cotoi, precum şi membrii BEC, au fost nevoiţi să aştepte şi sosirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, pentru a începe ceremonia.

"Vă felicit pentru victoria dumneavoastră, v-am invitat aici pentru a vă înmâna certificatele doveditoare, aşa cum cere legea. Vă dorim succes în noile funcţii în care aţi fost aleşi şi să reprezentaţi judeţul cu cinste", le-a spus preşedintele BEC, Mihaela Ungureanu, noilor parlamentari.

Ulterior, judecătorul a înmânat, mai întâi noilor senatori, apoi deputaţilor, în ordinea înscrisă în procesul-verbal, certificatele doveditoare ale alegerii în noile funcţii. După primirea acestor documente, fiecare nou parlamentar era felicitat de către colegii de partid, doamnele parlamentar primind fiecare buchete de flori.

Senatorii Doina Federovici, Lucian Trufin, Costel Şoptică şi deputaţii Cristian Vasile Achiţei, Tamara Dorin Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Constantin Budăi, Răzvan Ilie Rotaru şi Costel Lupaşcu sunt cei nouă parlamentari care vor reprezenta judeţul Botoşani în legislatura 2016- 2020. Doina Federovici a mulţumim membrilor BEC pentru activitatea din ultima perioadă.

Apoi, parlamentarii au luat loc în cadru pentru fotografii de grup, întrunirea luând sfârşit în zgomotele de afară.

















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1916

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...