Viceprimarul Cosmin Andrei: "Din păcate, astăzi este o zi foarte tristă pentru municipiul Botoșani"

Viceprimarul Cosmin Andrei a adus unele critici vizavi de modul în care de derulează întocmirea documentațiilor în vederea accesării fondurilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Aleșii municipali au fost convocați, luni, în ședință extraordinară, pentru aprobarea cofinanțării pentru o parte dintre proiectele ce ar urma să fie realizate prin PNDL.

Viceprimarul Cosmin Andrei: "Din păcate, astăzi este o zi foarte tristă pentru municipiul Botoșani"

Edilul a cerut o serie de explicații referitor la faptul că, din cele 24 de proiecte, doar pentru șapte s-a aprobat partea de confinanțare de la bugetul local, și este sceptic că până la finele acestei luni se va întâmpla același lucru și cu restul proiectelor, care privesc îndeosebi investiții în unitățile de învățământ. 

"Din păcate, astăzi este o zi foarte tristă pentru municipiul Botoșani, dacă rămânem cu aceste șapte proiecte pe care le propunem la cofinanțare pierdem suma de 6 milioane de lei. Nu cred că ar trebui să ne facem noi probleme dacă Ministerul Dezvoltării poate evalua sau nu proiectele, e treaba lor, dar avem sarcina și datoria să depunem documentații pentru 24 de proiecte care au fost aprobate. Mai avem termen la dispoziție șapte zile, nu cred că în aceste zile vom reuși. Noi trebuie să ne facem datoria să facem documentațiile. Să dea Dumnezeu să le terminăm, deși nu cred, ceea se înseamnă că la sfârșitul lunii am pierdut banii", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur i-a replicat că nedepunerea documentațiilor la timp nu este din vina reprezentanților municipalității, fiind primită o adresă de la Ministerul Dezvoltării prin care primăria a fost informată că se schimbă data de depunere a proiectelor din 30 noiembrie în 31 octombrie. 

"Termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării pentru depunerea documentațiilor a fost 30 noiembrie. Am făcut tot ce înseamnă parte de achiziții pentru proiectare, luând în calcul data de 30 noiembrie, ulterior în cursul lunii septembrie am primit o adresă prin care nu se spune că termenul s-a modificat, nu mai este 30 noiembrie, ci 31 octombrie. Această devansare de termen va însemna o muncă de sisif făcută cu câțiva oameni. A analiza 9.000 de proiecte la nivel național este imposibil. Noi lucrăm la aceste documentații și îmi doresc din tot sufletul să le terminăm până pe 30 octombrie, că dacă cumva toată povestea cu devansarea unui termen s-a făcut de a ne aduce în imposibilitatea de a duce proiecte la București... dar noi ne facem treaba într-un ritm mai accelerat decât trebuia. Să nu intrăm într-o plemică politică, pentru că nu are niciun sens. Noi trebuie să ne facem treaba", a spus Flutur în intervenția sa.

Viceprimarul Cosmin Andrei a spus că, în loc să se caute vinivați, ar trebui ca toți factorii implicați să conlucreze pentru a fi depuse cât mai multe proiecte în termenul stabilit. 

"Nu este sarcina mea să caut vinovații, când se va face clasamentul cu județele din țară să nu fim în coada clasamentului, pentru că regulile jocului sunt aceleași pentru toată lumea. Cine își face treaba primește banii, cine nu, nu. Sunt convins că cele care vor fi trimise vor fi semnate, întrebarea mea este de ce nu au fost trimise mai multe. Mai sunt șapte zile, îmi doresc ca la sfârșitul lunii să avem toate proiectele, este păcat de acești bani, suntem prea amărâți. Mă doare sufletul dacă situația rămâne așa și pierdem șase milioane de lei", a conchis viceprimarul Cosmin Andrei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta