Un tramvai a pierdut o roată pe Calea Națională. Directorul Eltrans: "Orice firmă din lumea asta are astfel de incidente"

Un tramvai a pierdut o roată pe Calea Națională. Directorul Eltrans: "Orice firmă din lumea asta are astfel de incidente"

Dumincă, în jurul orei 20:00, unui tramvai i-a sărit o roată, în timpul mersului, în zona E-ON, pe Calea Națională. Tramvaiul a invadat partea carosabilă chiar în intersecție, provocând panică în rândul călătorilor, dar și în rândul celorlalți participanți la trafic. O macara a fost adusă la fața locului, pentru a rezolva problema.

În jurul orei 22:00, în apropierea mall-ului, tramvaiul cu pricina se îndrepta încă spre depou, urmat de un altul defect, ambele fiind conduse lent, de singurii oameni aflați în interior - vatmanii. De o parte și de cealaltă a fiecăruia, angajați ai Eltrans, compania care administrează transportul public din Botoșani, supravegheau atent cele două tramvaie, până la sosirea în capătul liniei 102, de la Luceafărul. Trecătorii au fotografiat și filmat momentele, unii arătându-se revoltați, alții amuzați, dar cu toții indignați, în social media, de noua tradiție a tramvaielor de a crea probleme.

"S-a desprins o piuliță de la o roată de la burghiu. A fost o echipă de intervenții și s-a ocupat", a spus directorul Eltrans, dezvăluind că tramvaiul căruia i-a sărit o roată era, luni dimineață, în curs de reparare.

"Noi ne asumăm răspunderea. Orice firmă din lumea asta are astfel de incidente și evident că se iau măsuri pentru a le remedia. Nu au mai fost deraieri, de la ultima deraiere, după cum ați văzut. Susțin în continuare [n.r.: cu privire la afirmația făcută în urmă cu circa trei săptămâni, anume că tramvaiele mai pot fi utilizate 10-15 ani]. Și o mașină de 20 de ani merge, dacă este întreținută bine și se mai înlocuiesc piese", a declarat Victor Ivănescu, director executiv al societății Eltrans.
 
La nivelul Primăriei, există un proiect având ca obiect achiziționarea unor autobuze Euro 6, în regim de leasing operațional. Conducerea companiei care administrează transportul public local a solicitat Primăriei, la sfârșitul lunii trecute, înlocuirea tramvaielor cu autobuze intermediare, până la concretizarea proiectului depus. Însă cererea a rămas, cel puțin până în momentul de față, fără un răspuns.
 
"Dacă demarăm procedura într-un timp de 0 și dacă și licitația merge bine, cred că am avea rezultatul undeva peste un an", a conchis  Victor Ivănescu.(sursa foto: Radar Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Nova ApaServ a rămas fără directorul operațional, iar problemele din teren se agravează

Sâmbătă, 24 August 2019
475

Problemele cu apa din zona intersecției dintre bulevardul Eminescu și strada Sucevei iau amploare. În două săptămâni, conducta de alimentare s-a fisurat de trei ori, două dintre...

Viața noastră e un cod de bare

Vineri, 23 August 2019
497

Ne naștem și murim încadrați de cifre, fie că vrem, fie că nu. Mai întâi, ne conduce codul numeric personal. Cu timpul, devenim dependenți de seria din buletin, în vreme ce ne hrănim inten...

Partidul impune funcția publică: „Eu pot să îmi doresc orice, important este ce își dorește organizația”

Vineri, 23 August 2019
704

Jocul puterii funcționează, dintotdeauna, pe principiul „Orice funcție publică e bine primită”. Fapt confirmat și vineri, în cadrul conferinței de presă a PSD Botoșani, prin senatorul Lu...