Sens giratoriu într-o intersecţie aglomerată din municipiul Botoşani

Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din municipiul Botoşani, care nu are la ora actuală nici cu semafoare, va fi prevăzută cu un sens giratoriu. Pentru început sensul giratoriu va fi unul provizoriu, amenajarea urmând a fi făcută la începutul anului viitor.

Sens giratoriu într-o intersecţie aglomerată din municipiul Botoşani

Este vorba de intersecţia din Capătul 1, în comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere aprobându-se de principiu amenajarea unui sens giratoriu provizoriu, din balize de plastic.

Dacă se va dovedi o a fi o soluţie eficientă pentru descongestionarea traficului din zonă va fi amenajat un sens giratoriu permanent.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că în perioada următoare vor fi achiziţionate balizele, iar mai apoi vor fi montate.

“Intenţionăm să cumpărăm balize de ghidare a traficului aşa cum am făcut în intersecţia străzii Bucovina cu George Enescu şi aceste balize vor crea un sens giratoriu temporar, dacă se va comporta bine vom trece la implementarea lucrărilor pentru o intersecţie semnalizată definitiv şi amenajată cu un sens giratoriu. Am aprobat de principiu în comisia de sistematizare a circulaţiei, ne lipsesc balizele de ghidaj. În momentul în care finalizăm achiziţia elementelor de semnalizare rutieră, prin Direcţia Edilitare, şi le avem pe stoc, cu acordul poliţiei vom trece la amenajarea sensului giratoriu şi dacă va funcţiona fără incidente, ţinând cont că trece tramvaiul, va fi amenajat definitiv”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Pentru la anul se mai are în plan amenajarea unui sens giratoriu la bifurcaţia străzilor I.C. Brătianu şi Victoriei, dar şi în intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu.

 

 

Spune-ne opinia ta