Se deschid porţile Botoşanilor: o investiţie aşteptată de zeci de ani va fi realizată

Fiecare campanie electorală, fiecare ministru care a venit în judeţul Botoşani şi fiecare program de guvernare a pomenit de o investiţie vitală botoşănenilor. Întors de câteva ori din diverse motive la sertar, proiectul de reabilitare a drumului Botoşani- Târgu Frumos a trecut de comisia tehnico- economică.

Se deschid porţile Botoşanilor: o investiţie aşteptată de zeci de ani va fi realizată

Indicatorii tehnico- economici ai investiţiei pe Botoşani- Târgu Frumos au fost aprobaţi în comisia specializată a Ministerului Transporturilor, ca atare până la sfârşitul acestui an este prognozată scoaterea la licitaţie a investiţiei.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru şi cu directorul general al CNAIR, până la sfârşitul anului va fi scoasă la licitaţie investiţia, însemnând proiectare şi execuţie", spune senatorul Doina Federovici.

Proiectul privind reabilitarea celui mai jalnic sector de drum ce face legătura cu capitala Moldovei a mai intrat şi în primăvară în analiza Comisiei Tehnico- Economice, însă atunci reprezentanţii CNAIR au cerut mai multe lămuriri, astfel că proiectul a fost din nou dat deoparte.

Investiţia ce priveşte reabilitarea a 76,8 kilometri de drum este estimată la 358 913,094 mii lei inclusiv TVA.

În ultimii doi ani, drumul ce face legătura cu judeţul Iaşi a mai fost peticit, ba chiar s-a şi turnat un covor asfaltic în zona Zăiceşti, însă sectorul de la Flămânzi- Frumuşica spre Târgu Frumos este deplorabil, deloc încurajator pentru potenţialii investitori în zona Botoşanilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Toamna s-a instalat la Botoşani, aducând frigul! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

astăzi, 08:04
674

La Botoşani, toamna a început să se manifeste cu ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, înregistrate săptămâna trecută. În această săptămân...

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1225

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5117

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...