Se cer explicații cu privire la incendiul de la groapa de gunoi din Stăuceni. „A fost un accident”

Se cer explicații cu privire la incendiul de la groapa de gunoi din Stăuceni. „A fost un accident”

Consilierul județean Mirela Saucă a cerut explicații, în cadrul ședinței de joi, cu privire la incendiul produs pe 14 septembrie a.c., la groapa de gunoi din apropierea localității Victoria, din comuna Stăuceni. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a asigurat că va fi întocmit un raport scris în acest sens, însă un reprezentant al Direcției de Servicii Publice (DSP) a ținut să ofere un răspuns la cald.

„A fost un incident, aprindere a gunoaielor, care nu putea fi prevăzut. Nu au fost victime omenești și nu au fost pagube materiale. Toate instalațiile de luptă împotriva incendiilor de la obiectiv erau funcționale. A fost un accident”, a lămurit Remus Maftei, angajat al DSP.

Amintim că, în urma arderii a peste 2000 de metri pătrați de gunoi la unica rampă ecologică de colectare a tuturor deșeurilor din județ, societatea care administrează spațiul, Diasil SA, a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 130.000 de lei.

Pentru lichidarea incendiului, pompieri din patru autospeciale cu apă și spumă ai ISU Botoșani au depus eforturi continue mai bine de 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: Ziua Prematurului, marcată de către medicii botoșăneni: „Uneori plângem în drum spre casă, a două zi o luăm de la capăt, cu alte vieţi micuţe”

astăzi, 19:34
738

Duminică, Ziua Mondială a Prematuritaţii a fost marcată și de către medicii botoșăneni, printr-o serie de evenimente. În spațiul Maternitaţii din Botoşani, de ziua lor,  piticilo...

REZULTATE LOTO 17 NOIEMBRIE 2019

astăzi, 19:15
221

Loteria Română a organizat Duminică, 17 noiembrie, ultimele Trageri Speciale Loto ale lunii noiembrie. Cu această ocazie, Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri al cat...

AJOFM organizează o bursă pentru 420 de locuri de muncă la cules mazăre. Se cere CV la angajare

astăzi, 18:19
262

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul sezonier agr...