Se cer explicații cu privire la incendiul de la groapa de gunoi din Stăuceni. „A fost un accident”

Se cer explicații cu privire la incendiul de la groapa de gunoi din Stăuceni. „A fost un accident”

Consilierul județean Mirela Saucă a cerut explicații, în cadrul ședinței de joi, cu privire la incendiul produs pe 14 septembrie a.c., la groapa de gunoi din apropierea localității Victoria, din comuna Stăuceni. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a asigurat că va fi întocmit un raport scris în acest sens, însă un reprezentant al Direcției de Servicii Publice (DSP) a ținut să ofere un răspuns la cald.

„A fost un incident, aprindere a gunoaielor, care nu putea fi prevăzut. Nu au fost victime omenești și nu au fost pagube materiale. Toate instalațiile de luptă împotriva incendiilor de la obiectiv erau funcționale. A fost un accident”, a lămurit Remus Maftei, angajat al DSP.

Amintim că, în urma arderii a peste 2000 de metri pătrați de gunoi la unica rampă ecologică de colectare a tuturor deșeurilor din județ, societatea care administrează spațiul, Diasil SA, a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 130.000 de lei.

Pentru lichidarea incendiului, pompieri din patru autospeciale cu apă și spumă ai ISU Botoșani au depus eforturi continue mai bine de 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
11

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
182

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
118

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...