Se caută locuri de parcare! Prea multe autovehicule, prea puţine locuri pentru ele, iar municipalitatea nu mai are soluţii!
BOTOSANI

Numărul locurilor de parcare tot creşte, de la an la an, dar necesităţile proprietarilor de maşini tot nu pot fi acoperite. "Sunt zone unde pur şi simplu nu mai avem unde să ne extindem", spune viceprimarul Murariu.

Se caută locuri de parcare! Prea multe autovehicule, prea puţine locuri pentru ele, iar municipalitatea nu mai are soluţii!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Este clar că suprafaţa municipiului Botoşani nu va fi niciodată suficientă pentru miile de autoturisme care au nevoie de locuri de parcare- asta dacă vrem să mai avem un copac, un spaţiu verde, un părculeţ. În condiţiile în care numai în municipiul Botoşani sunt în jur de 45.000 de maşini, numărul locurilor de parcare nu ajunge nici la 10.000!

"Spre deosebire de anii anteriori, când taxa de rezervare a locurilor de parcare se putea plăti până la 31 ianuarie, anul acesta această taxă a putut fi plătită până la data de 15 martie. Până la 15 martie s-au încasat 845.628 de lei, spre deosebire de aceeaşi perioadă din 2016 când s-au încasat 764.941 de lei, asta însemnând cu aproximativ 640 de locuri de parcare mai mult. Pe la jumătatea lunii aprilie vom scoate la licitaţie locurile rămase nerezervate şi după aceea vom avea o evidenţă finală asupra locurilor rezervate şi câte au mai rămas libere", anunţă viceprimarul Marian Murariu.

Potrivit oficialului, în municipiul Botoşani sunt aproximativ 8.200 de locuri de parcare iar în 2016 s-au rezervat 6.400- 6.500 de locuri de parcare. "Anul acesta am ajuns, până la această oră, aproximativ 7.000 de locuri. Să vedem ce va fi după ce se vor scoate la licitaţie locurile rămase libere".

Anul trecut au fost amenajate locuri de parcare în cartierul Maxim Gorki şi pe Aleea Arcului şi în acest an, spune Marian Murariu, ar putea exista un proiect pentru modernizarea cartierul Aleea Pinului (între Şcoala 7 şi Bulevardul Mihai Eminescu), proiect care să presupună noi alei de acces şi noi locuri de parcare.

Cu toate acestea, sunt cartiere în care locurile de parcare sunt insuficiente, astfel că botoşănenii ajung să-şi parcheze maşinile pe marginea străzilor, chiar dacă acest lucru este interzis. Asta duce la amenzi aplicate de poliţiştii locali. Viceprimarul Marian Murariu cunoaşte situaţia dar spune că nu sunt soluţii în acest moment.

"În unele cartiere aglomeraţia este foarte mare iar în unele cartiere mărginaşe, gen Parcul Tineretului, acolo nu sunt solicitări, acolo lumea nu plăteşte acordul de rezervare a locului de parcare. Dar în cartierele centrale aglomeraţia este foarte mare. Întotdeauna numărul maşinilor, fluxul de înmatriculare a maşinilor noi este mai mare decât ritmul în care putem crea noi locuri de parcare şi terenul este limitat, la un moment dat nu vom mai avea acest loc. Nici nu putem elimina complet spaţiile verzi, trebuie să rămână şi spaţii verzi între blocuri. Anumite locuri pot fi concesionate, iar domnii de la Poliţia Locală au evidenţa locurilor de parcare primită de la Serviciul Patrimoniu, dar anumite locuri care sunt la trama stradală sunt hotărâri de CL care nu permitconcesionarea lor. De exemplu, pe strada Primăverii, locurile care sunt la trama stradală nu pot fi concesionate. Doar agenţii comerciali fac excepţie de la regulă, li se permite să concesioneze unul sau două locuri dar în rest celelalte locuri sunt libere, pe principiul "primul venit, primul servit". Înţeleg că este o problemă, trebuie foarte bine gândită, dar în anumite cartiere pur şi simplu nu mai avem unde să ne extindem", susţine viceprimarul.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Lupta pentru un LOC DE PARCARE! Tot mai multe autoturisme înmatriculate în județul Botoșani! Ce se va întampla când se vor ridica mașinile? FOTO

 

Spune-ne opinia ta