Scandal făcut de un funcţionar public într-o biserică din Botoşani! A fost sancţionat de jandarmi

Un funcţionar public a făcut scandal într-o biserică din municipiul Botoşani şi a fost sancţionat de jandarmi. Angajatul Primăriei Botoşani a reuşit să îşi reducă din sancţiune, după ce a contestat amenda în instanţă. 

Scandal făcut de un funcţionar public într-o biserică din Botoşani! A fost sancţionat de jandarmi

P.C.G. a intrat, în vara anului trecut, în Biserica Sf Ilie şi a început să înjure şi să facă scandal. La faţa locului au fost chemaţi jandarmii ce i-au aplicat o amendă de 400 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Funcţionarul a contestat sancţiunea la Judecătoria Botoşani, ce i-a respins acţiunea, iar apoi la Tribunalul Botoşani. Acesta a invocat că nu a fost de faţă când s-a întocmit procesul verbal şi nu a putut formula obiecţiuni.

În plângerea formulată, acesta susţine că nu a fost legitimat de jandarmi şi nici nu cunoaşte persoanele care le-ar fi spus jandarmilor că au fost înjurate de el în biserică. 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au replicat că angajatul Primăriei a refuzat să semneze procesul verbal şi a avut o atitudine sfidătoare

"Afirmația că a avut un comportament sfidător la adresa agentului, consideră apelantul că este o apreciere subiectivă și se datorează faptului că i-a spus că are o vârstă, o pregătire și o funcție publică care nu necesită o abordare în forță a acelei situații deloc periculoase așa cum a apreciat d-nul agent și nici nu a permis acuzele nefondate invocate, spunându-i că dacă va fi cazul va fi rezolvată problema în instanță. Consideră apelantul că, sancționarea, acolo unde este cazul este raportat și la persoana contravenientului de relația de la obiectiv la subiectiv în determinarea pericolului social. Având în vedere gradul de pericol social scăzut, faptul că la individualizarea sancțiunii trebuie să se țină cont de pericolul social apreciat, în concret, alături de celelalte criterii de art.21 alin.3 din OG nr.2/2001 solicită apelantul înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertismentului. În acest sens, arată apelantul că, orice sancțiune juridică, inclusiv cea contravențională, nu reprezintă un scop in sine, ci un mijloc re reglare a raporturilor sociale de formare a unui spirit de responsabilitate iar pentru aceasta nu este nevoie în toate cazurile să se aplice sancțiune amenzii. În cazul faptelor cu un grad scăzut de pericol social, scopul sancțiunilor contravenționale se poate realiza și prin aplicarea unor masuri de atenționate a contravenientului", a spus funcţionarul în faţa judecătorilor.

În cele din urmă, judecătorii au decis, la începutul acestei luni, transformarea amenzii de 400 de lei în avertisment luând în considerare că P.C.G nu a mai fost sancţionat pentru fapte asemănătoare. 

Magistraţii l-au avertizat să respecte normele de bună convieţuire în societate pe viitor, pentru a nu i se aplica o sancţiune mai gravă, în caz contrar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
71

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...