Referendumul de la Corni NU poate fi organizat! "Batem în cuie ușa și nu mai intră nici cu poliția!"

Demersul cetățenilor din comuna Corni, din județul Botoșani, de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului nu are, deocamdată, finalitate.

 

Referendumul de la Corni NU poate fi organizat! "Batem în cuie ușa și nu mai intră nici cu poliția!"

În urma verificării listelor cu semnături, de către Autoritatea Electorală Permanentă, s-a constatat că nu s-a adunat numărul necesar prevăzut de lege pentru organizarea referendumului, fiind persoane trecute și de două ori pe liste. 

Mai mulți cetățeni de la Corni, care au reluat protestul în fața primăriei, au venit, miercuri, la Prefectură, unde au discutat cu prefectul Dan Nechifor care le-a explicat că în acest moment nu poate demara procedura pentru organizarea referendumului. 

"În satele Mesteacăn și Sarafinești nu a fost îndeplinită cerința imperativ stabilită de art. 70, din Legea 215, care prevede că 25% din locuitorii cu drept de vot trebuie să fie prezenți pe aceste liste, drept urmare nu pot să demarez procedura de demitere a domnului primar, în sensul emiterii ordinului de prefect pentru nominalizarea comisiei care se va organiza de referendum. În momentul în care dumnealor vor aduce completarea acestor liste și după ce vor fi verificate de către Autoritatea Electorală Permanentă voi demara procedura. Au fost găsite și dubluri", a precizat prefectul Dan Nechifor.

Cetățenii din Corni au spus că în ultimele zile au mai strâns semnături și vor veni din nou cu listele, care vor fi trimise la Autoritatea Electorală Permanentă pentru verificare. 

"Este o procedură legală pe care eu trebuie să o îndeplinesc", le-a transmis prefectul.

"Ca să își bată joc un singur om (n.red. Dorel Dorneanu, primarul comunei Corni) de atâția cetățeni ai comunei...Știți care e procedura legală? Blocăm ușa, batem cuie și nu are ce  căuta nici cu Poliția comunei Corni. Nu se mai poate!", a spus revoltat un localnic. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

Joi, 18 Ianuarie 2018
396

Potrivit documentului, veniturile totale propuse de municipalitate pentru anul în curs sunt de 143,2 milioane de lei. La capitolul venituri din impozite și taxe locale, inclusiv taxe speciale, ...

Șefii Consiliului Județean caută bani pentru reabilitarea Muzeului Județean

Joi, 18 Ianuarie 2018
122

Un alt obiectiv pentru care Consiliul Județean speră să obțină bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) este Muzeul Județean. Demersurile făcute până acum pentru ob...

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

Joi, 18 Ianuarie 2018
402

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o întâlni...