Referendumul de la Corni NU poate fi organizat! "Batem în cuie ușa și nu mai intră nici cu poliția!"

Demersul cetățenilor din comuna Corni, din județul Botoșani, de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului nu are, deocamdată, finalitate.

 

Referendumul de la Corni NU poate fi organizat! "Batem în cuie ușa și nu mai intră nici cu poliția!"

În urma verificării listelor cu semnături, de către Autoritatea Electorală Permanentă, s-a constatat că nu s-a adunat numărul necesar prevăzut de lege pentru organizarea referendumului, fiind persoane trecute și de două ori pe liste. 

Mai mulți cetățeni de la Corni, care au reluat protestul în fața primăriei, au venit, miercuri, la Prefectură, unde au discutat cu prefectul Dan Nechifor care le-a explicat că în acest moment nu poate demara procedura pentru organizarea referendumului. 

"În satele Mesteacăn și Sarafinești nu a fost îndeplinită cerința imperativ stabilită de art. 70, din Legea 215, care prevede că 25% din locuitorii cu drept de vot trebuie să fie prezenți pe aceste liste, drept urmare nu pot să demarez procedura de demitere a domnului primar, în sensul emiterii ordinului de prefect pentru nominalizarea comisiei care se va organiza de referendum. În momentul în care dumnealor vor aduce completarea acestor liste și după ce vor fi verificate de către Autoritatea Electorală Permanentă voi demara procedura. Au fost găsite și dubluri", a precizat prefectul Dan Nechifor.

Cetățenii din Corni au spus că în ultimele zile au mai strâns semnături și vor veni din nou cu listele, care vor fi trimise la Autoritatea Electorală Permanentă pentru verificare. 

"Este o procedură legală pe care eu trebuie să o îndeplinesc", le-a transmis prefectul.

"Ca să își bată joc un singur om (n.red. Dorel Dorneanu, primarul comunei Corni) de atâția cetățeni ai comunei...Știți care e procedura legală? Blocăm ușa, batem cuie și nu are ce  căuta nici cu Poliția comunei Corni. Nu se mai poate!", a spus revoltat un localnic. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
655

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
603

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
719

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...