Războiul dintre viceprimarul Cosmin Andrei și Directorul DSPSA, Eugen Țurcanu, continuă!

Războiul dintre viceprimarul Cosmin Andrei și Directorul DSPSA, Eugen Țurcanu, continuă!

Războiul personal dintre viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și directorul D.S.P.S.A, Eugen  Țurcanu, început acum mai bine de 5 ani, după ce Țurcanu a fost demis ilegal prin votul majorității PSD, iar Andrei s-a ales cu o serie de plângeri penale pe care nu le va uita prea devreme, după ce a dat cu subsemnatul de nenumărate ori în fața anchetatorilor, continuă.

Practic, nu este întâlnire între cei doi să nu iasă cu scântei: două săbii prea ascuțite și complet incompatibile pentru a conlucra în administrația publică de la Botoșani.

Genul de om care “nu uită” nimic, niciodată, Cosmin Andrei a reușit să impună la începutul acestei săptămâni în Consiliului Local al municipiului Botoșani chiar și un proiect prin care a fost uns pe post de director general la conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), unde este director Eugen Țurcanu, un alt apropiat al PSD, Aurel Chiriac.

Chiar dacă complet în afara legii, consilierii PSD și-au etalat mușchii și au arătat cine deține puterea în Consiliul Local Botoșani. O putere împărțită acum discreționar, dar care a fost dată majorității PSD de botoșăneni, cu un vot perfect legitim.  

Printre acuzațiile lansate în spațiul public în ultima perioadă de viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, s-a numărat și folosirea incorectă a subvențiilor primite de Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, folosite pentru administrarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv, Cornișa.

Eugen Țurcanu se apără însă și susține că afirmațiile viceprimarului PSD sunt pur și simplu “tendențioase” și chiar îl acuză de dezinformare publică.

Într-un comunicat de presă, directorul D.S.P.S.A, Eugen  Țurcanu, a explicat că bugetul de venituri și cheltuieli al P.R.A.T.S Cornișa pentru anul 2019, aprobat de Consiliul Local este de 7.017.560 lei, iar creditele aprobate pentru anul 2019  sunt împărțite astfel: Secțiunea de funcționare - 6.440.000 lei, Secțiunea de dezvoltare - 577.500 lei.

În paralel, încasările sunt la Cornișa până în prezent de 4.331.400 lei. Subvenții încasate  pentru secțiunea de funcționare au fost de 526.400 lei, în timp ce subvenții încasate pentru secțiunea de dezvoltare au fost de 353.700 lei.

D.S.P.S.A a explicat și care au fost plățile efectuate până în prezent: 5.140.500 lei. Din acestea 4.670.000 lei au reprezentat plăți efectuate pentru secțiunea de funcționare, respectiv: 4.199.700 lei plăți din venituri proprii și 470.300 lei plăți din subvenții. Totodată, au mai fost cheltuiți 470.500 lei, plăți efectuate pentru secțiunea de dezvoltare, respectiv 131.700 lei plăți din venituri proprii, iar 338.800 lei plăți din subvenții.

“Concluzionând, din subvenția de 526.400 lei încasată pentru secțiunea de funcționare s-au cheltuit 470.300,00 lei, diferența de 56.100 lei aflându-se în contul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement. Este regretabil că domnul viceprimar nu cunoaște art.31, pct.2 din Costituția României care precizează că, “Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice…”, a explicat directorul D.S.P.S.A Eugen Țurcanu.

Una peste alta, deși are mai bine de cinci ani de când a izbucnit, războiul care a devenit deja personal între cei doi lideri din administrația locală, pare că nu este nici pe departe la sfârșit…    

 

Spune-ne opinia ta