Protestul #șîeu la Botoșani: "Vrem autostradă acum, nu peste 130 de ani!" FOTO, VIDEO

Protestul #șîeu la Botoșani: "Vrem autostradă acum, nu peste 130 de ani!" FOTO, VIDEO

Botoșănenii au protestat timp de 15 minute, fiind astfel solidari cu inițiativa suceveanului Ștefan Mandachi. Oameni din toată țara, români de peste hotare, s-au aliat protestului și cer construirea de autostrăzi, dar și asfaltarea drumurilor județene și naționale.

Zeci de persoane sunt în centrul municipiului Botoșani, unde s-a inaugurat simbolic primul metru de autostradă. "Botoșănenii vor autostradă", "Primul pas se face cu 1 metru de Autostradă", sunt câteva dintre mesajele afișate de către protestatari. 

Pe multe drumuri din județ, oamenii au tras pe dreapta mașinile și au protestat, atrăgând astfel atenția asupra stării dezastruoase în care se află instrastructura județului.

Și agenții economici botoșăneni au anunțat proteste de 15 minute, întrerupând activitatea. Printre aceștia, Madotex Răchiti, Try Grup Betoane, Stas Mobila.

Ștefan Mandachi: "Eu nu am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate între toţi românii"

După 15 minute de protest #șîEu, suceveanul Ștefan Mandachi, care a inaugurat vineri primul metru de autostradă în Moldova, a spus că românii sunt, "pentru prima dată după 30 de ani", uniți. "Eu nu am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate între toţi românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, avocaţi, fie că au orice altă profesie. Avem o şansă unică să restartăm România acum (…) Românii sunt pentru prima dată după 30 de ani uniţi. Nu mă voi lecui, nu mă voi linişti, până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Nu îmi doresc, nu mi-am dorit şi nu specializat în politică, nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte, idealul meu este să am autostradă de şi nu ar trebui să fie un ideal, ar trebui să fie un lucru normal, decent”, a spus Ștefan Mandachi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
626

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
570

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
702

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...