Primarul din Stăuceni a cedat, pentru moment, și a dat salariile angajaților

Primarul din Stăuceni a cedat, pentru moment, și a dat salariile angajaților

Primarul comunei Stăuceni, Relu Burlacu, a revenit, miercuri, la sentimente mai bune și a acceptat să semneze statele de plată pentru ca angajații din primărie să își primească salariile.

Primarul a semnat inclusiv plata sporului de 75% pentru cele trei angajate care au lucrat la proiecte pe fonduri europene. Spune însă că a făcut acest lucru pentru a mai detensiona atmosfera din instituție, dar susține că, dacă cele trei salariate care cer sporul pentru fonduri europene nu vor veni cu justificări clare ale activității pentru care solicită acești bani, nu va mai semna.

"Am semnat pentru toți angajații. Am greșit și până ieri, am greșit și astăzi, dar am lăsat de la mine pentru moment. Nu am lăsat de tot. S-au plătit salariile. Știți ce salarii sunt în Primăria Stăuceni? Sunt persoane care iau și 8.000 de lei", a spus primarul Relu Burlacu.

Scandalul a izbucnit la Stăuceni la începutul acestei săptămâni după ce primarul a refuzat să semneze statele de plată. Relu Burlacu a spus pe de o parte că pentru unii angajați nu se justifică anumite drepturi, de cealaltă parte salariații spun că primarul nu știe să comunice cu funcționarii din primărie și că ar angaja unele cheltuieli care nu au acoperire legală. 

Salariații au trimis o adresă și la Instituția Prefectului, prin care au informat despre situația de la primărie amenințând că vor intra în grevă dacă nu li se plătesc lefurile.

 

Spune-ne opinia ta