Poliția Română își prezintă noua mașină! - VIDEO

Poliția Română își prezintă noua mașină! - VIDEO

Poliția Română are în dotare o mașină proiectată cu adevărat pentru misiunile pe care le execută. "O astfel de compartimentare era o necesitate care trebuia demult implementată, iar sistemul de monitorizare video de care dispune va elimina anumite controverse legate de intervenția forțelor de ordine", scrie pe pagina oficială a Poliției Române.

Noile autoturisme au un număr de dotări speciale care facilitează transportul persoanelor arestate preventiv către centrele de arest din țară. Autospecialele Dacia Logan prezintă o delimitare, cu un grilaj, a spațiului dintre locurile din față și cele din spate. De asemenea, bancheta din spate este fabricată dintr-un material etanș și rezistent la șocuri. Totodată, bancheta din spate nu este tapițată pentru a permite o spălare mai ușoară direct cu jetul de apă (este dotată cu orificii speciale pentru scurgere). În interiorul peretelui despărțitor dintre locurile din față și cele din spate este montată o cameră video, iar capacitatea sa de stocare este de două ore. Polițiștii aflați pe locurile din față pot urmări imaginile transmise de sistemul de monitorizare prin intermediul unui ecran.

De asemenea, partea din spate a mașinilor este prevăzută cu folie, astfel încât să se asigure intimitatea persoanelor private de libertate de a nu fi expuse public.

"Indiferent de motivele invocate, de barierele birocratice pe care le simțim aproape în fiecare zi, rămânem susținătorii înverșunați ai modernizării echipamentelor și tehnicii de intervenție din dotarea Ministerului Afacerilor Interne!

Momentan este un pas mic, dar dorința noastră este ca în viitor să avem astfel de mașini în întregul sistem de ordine și siguranță publică!

P.S. Ca să eliminăm din start întrebările legate de prețul unei astfel de mașini, vă spunem că ea costă în jur de 12.000 euro fără TVA", este mesajul postat în urmă cu scurt timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv: „S-a făcut o campanie electorală pe bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire”

astăzi, 11:25
37

În cadrul unei conferințe de presă, directorul  Societății Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a ținut să răspundă atacurilor din ultima perioadă venite din partea primarului Cătălin F...

Aproape 10.000 de pensionari din Botoșani au primit indemnizație socială

astăzi, 11:20
30

Numărul de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost, în iunie 2020, de 956.586 persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Botoșa...

Tabletele pentru elevii din mediile defavorizate vor ajunge în școli până pe 10 septembrie

astăzi, 09:15
80

Contractul pentru achiziţia a 250.000 de tablete, care vor ajunge la elevii din medii defavorizate din partea statului, va fi semnat până la sfârşitul lunii august.Anunțul a fost f...