Modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos, o certitudine! S-au prins banii în bugetul de stat pentru realizarea investiţiei! DOCUMENT

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Modernizare DN 28B Târgu Frumos - Botoșani km 0+000 - km 76+758”, de pe raza județelor Iași și Botoșani. Totodată, s-a aprobat şi amendamentul prin care s-a prins finanţarea în bugetul de stat pe anul 2018.

Modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos, o certitudine! S-au prins banii în bugetul de stat pentru realizarea investiţiei! DOCUMENT

Potrivit Hotărârii aprobată de Guvern, finanţarea reabilitării şi modernizării acestui drum naţional se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate.

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere răspunde de modul de utilizare a sumei alocate.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea acestei investiţii atât de aşteptată de botoşăneni înseamnă că la începutul anului viitor va putea fi demarată procedura de licitaţie pentru atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie.

Valoarea investiţiei se ridica la 365,9 milioane de lei, durata de realizare a acesteia fiind de 24 de luni. Vor fi reabilitaţi în total 71 de kilometri de drum naţional. 

Joi, în comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului a fost aprobat şi amendamentul adus la Legea bugetului de stat privind alocarea finanțării necesare în 2018 pentru demararea proiectului.

"Astăzi este o zi importantă pentru județul nostru. Guvernarea PSD se dovedește din nou ca fiind o guvernare pentru Botoșani. După ce în guvernarea anterioară a PSD am reușit să modernizăm drumul Botoșani-Suceava, iată că acum, tot guvernul PSD a aprobat finanțarea modernizării drumului Botoșani-Târgu Frumos. Astfel, toți botoșănenii se vor putea bucura de condiții cu adevărat europene în momentul în care vor dori să călătorească spre Iași sau spre București”, a declarat președintele PSD, senatorul Doina Federovici.

În același timp, deputatul Marius Budăi, membru în comisia de buget-finanțe, a susținut amendamentul depus la Legea Bugetului pentru 2018 de către parlamentarii PSD din Botoșani și care prevede alocarea sumelor necesare demarării proiectului. Amendamentul a fost votat în unanimitate.

În aceste zile, parlamentarii PSD din Botoșani au făcut un efort deosebit pentru a-i convinge pe ceilalți colegi din comisiile reunite de buget-finanțe să aprobe acest amendament extrem de important pentru noi. Efortul lor m-a ajutat foarte mult în cadrul dezbaterilor din comisie când am susținut amendamentul și am arătat cât de importantă este modernizarea acestui drum pentru dezvoltarea județului Botoșani”, a declarat deputatul Marius Budăi.

Senatorii și deputații social-democrați botoșăneni au demonstrat încă o dată că fac cinste alegătorilor care i-au trimis în Parlament, că fac într-adevăr guvernare pentru Botoșani și nu se hazardează să facă doar declarații populiste” a precizat președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.

Lucrarile efective la drumul Botosani-Targu Frumos vor incepe in anul 2018.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
273

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5297

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...