Întârzieri nejustificate la proiectarea drumului Tg. Frumos – Botoșani

Întârzieri nejustificate la proiectarea drumului Tg. Frumos – Botoșani

Pe 20 mai anul curent, Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere anunța semnarea contractului pentru execuția DN 28 B, Tg. Frumos – Botoșani, valoarea contractului fiind de peste 276 milioane de lei, lucrarea urmând să fie finalizată după doi ani, la care se adăugă încă cinci luni pentru proiectare.

În cele cinci luni destinate proiectării, includea și aprobarea de către Beneficiar a Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuție, precum și obținerea Autorizației de Construire și alte 24 de luni – perioada de execuție care va începe de la momentul finalizării perioadei de proiectare și obținerii Autorizației de Construire.

Cu toate că lucrările de proiectare urmau să fie finalizate în luna octombrie, nici până la această dată acest lucru nu s-a întâmplat din motive necunoscute.

“Chiar nu înțelegem din ce motiv nu s-a finalizat proiectarea. Au avut timp suficient la dispoziție și chiar ar fi avut posibilitatea să demareze și lucrările, dacă se dorea acest lucru. Este o situație pe care nu o pot defini. Este o delăsare, nu știu cum să-mi explic”, ne-a declarat președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Drumul Național 28B, Tg. Frumos – Botoșani are o lungime de peste 71 de kilometri, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

 

Spune-ne opinia ta