Întârzieri nejustificate la proiectarea drumului Tg. Frumos – Botoșani

Întârzieri nejustificate la proiectarea drumului Tg. Frumos – Botoșani

Pe 20 mai anul curent, Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere anunța semnarea contractului pentru execuția DN 28 B, Tg. Frumos – Botoșani, valoarea contractului fiind de peste 276 milioane de lei, lucrarea urmând să fie finalizată după doi ani, la care se adăugă încă cinci luni pentru proiectare.

În cele cinci luni destinate proiectării, includea și aprobarea de către Beneficiar a Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuție, precum și obținerea Autorizației de Construire și alte 24 de luni – perioada de execuție care va începe de la momentul finalizării perioadei de proiectare și obținerii Autorizației de Construire.

Cu toate că lucrările de proiectare urmau să fie finalizate în luna octombrie, nici până la această dată acest lucru nu s-a întâmplat din motive necunoscute.

“Chiar nu înțelegem din ce motiv nu s-a finalizat proiectarea. Au avut timp suficient la dispoziție și chiar ar fi avut posibilitatea să demareze și lucrările, dacă se dorea acest lucru. Este o situație pe care nu o pot defini. Este o delăsare, nu știu cum să-mi explic”, ne-a declarat președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Drumul Național 28B, Tg. Frumos – Botoșani are o lungime de peste 71 de kilometri, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Liderii Pro România Botoșani cer ședință de plen în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale

Vineri, 27 Noiembrie 2020
198

Liderii Pro România de la Botoșani cer ședință de plen pentru eliminarea pensiilor speciale și susțin că parlamentarii care și-au anunțat demisia la începutul acestei săptăm&aci...

Lucrările la Drumul Strategic au fost adjudecate. Valoarea totală a lucrărilor depășește 395 de milioane de lei

Vineri, 27 Noiembrie 2020
744

Nu mai puțin de 17 oferte au fost depuse la licitația pentru realizarea Drumului Strategic, cinci oferte pentru lotul I și câte șase oferte pentru loturile II și III.Valoarea totală a...

PMP Botoșani vrea taxa zero la gunoi pentru toate gospodăriile din mediul urban

Vineri, 27 Noiembrie 2020
278

Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară, prin vocea lui Cristian Petrescu, candidat la Senatul României, și-au propus depunerea unui proiect de lege pentru a face taxa zero la gunoi pent...