Grijile unui consilier pot dispărea. Contractul de finanțare pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor a fost semnat de către ministru

Grijile unui consilier pot dispărea. Contractul de finanțare pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor a fost semnat de către ministru

Contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a transportului local, în vederea achiziționării a nouă autobuze care să înlocuiască tramvaiele pe perioada implementării proiectului european de 32 de milioane de euro, a fost semnat de către ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA). Cel mai probabil, luni, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, se va deplasa spre Piatra Neamț, pentru a acorda ultima semnătură necesară validării contractului.

În cadrul ședinței de Consiliu Local susținută vineri, 20 decembrie a.c., unul dintre consilieri a adresat o interpelare către edilul-șef al municipiului, cerând, pe de o parte, explicații cu privire la o serie de afirmații făcute de către cel din urmă cu o zi înainte și, pe de altă parte, situația la zi a contractului de finanțare.

„Poate că și eu aș fi trecut peste momentele astea, mai ales că am avut și urători, dacă nu emiteați un comunicat de presă în care spuneați de numeroase piedici puse de Consiliul Local în implementarea proiectelor în municipiul Botoșani. Scurt și la obiect, domnule primar, puteți da exemplu de măcar o piedică pe care grupul PSD din Consiliul Local a pus-o în implementarea proiectului pe care ați avut-o în demersurile pentru finanțarea proiectului de schimbare a tramvaielor? Și am fost foarte bucuros când, drept răspuns la interpelarea mea de data trecută, ați spus că veți semna, în săptămâna de după data de 29, contractul de finanțare. Domnule primar, când se va întâmpla? Sau va fi undeva pe aproape de alegeri?”, a fost interpelarea lui Gabriel Tănasă, consilier local social-democrat.

În replică, primarul municipiului Botoșani a anunțat că în aceeași zi plănuia să semneze contractul, în urma unei deplasări spre Piatra Neamț, procedura fiind deja realizată de către ministrul MLPDA.

„Nu puteam să dau o veste bună, decât răspunzând la întrebarea dumneavoastră. Contractul a fost semnat de ministru, este la Piatra Neamț. Trebuia să merg astăzi să îl semnez. Dacă terminăm în timp util ședința, dau o fugă până la Piatra să îl semnez și o să vă spun mai multe, dacă nu, o să semnez luni, cel târziu”, a răspuns Flutur.

Cât despre enumerarea exemplelor solicitate de către Gabriel Tănasă, primarul a precizat, ironic, că va emite un comunicat de presă pentru lămurire. Consilierul liberal Eugen Țurcanu a afirmat, ulterior, că este de remarcat vigilența lui Tănasă în privința dezvoltării transportului local, făcând aluzie la eventuale intenții ale celui dintâi de a prelua controlul asupra acestui aspect din comunitate.

Edilul a declarat, sâmbătă, că, cel mai probabil, va semna contractul în cursul zilei de luni.