Bogdan Dăscălescu: Fondurile europene sunt esențiale pentru dezvoltarea județului

Bogdan Dăscălescu: Fondurile europene sunt esențiale pentru dezvoltarea județului

Vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu este decis să acceseze o serie de proiecte europene, în pofida faptului că atribuțiile sale de serviciu sunt destul de limitate.

“Fără accesarea de fonduri europene, Consiliul Județean nu va avea niciodată sume destinate proiectelor de dezvoltare. Îmi doresc să angajez la nivelul cabinetului, bineînțeles dacă se va bugeta, un consilier care să se ocupe de identificarea oportunităților de accesare de fonduri europene. Accesarea directă este o variantă plauzibilă pentru noi, neexistând interacțiuni cu Bucureștiul ci direct cu forurile europene, a precizat Dăscălescu.

În opinia vicepreședintelui CJ, banii alocați de la bugetul consolidat al statului nu sunt suficienți decât pentru salarii și pentru funcționare, cofinanțarea proiectelor și investițiile fiind în aer.

“Îmi doresc ca în doi, trei, patru ani, într-un orizont de timp, Consiliul Județean să aibă venituri proprii de 1,5 – 2 milioane de euro, numai în acest fel vom putea să reușim dezvoltarea județului”, a concluzionat vicele Consiliului Județean.

Deși a primit atribuții limitate în cadrul CJ, Bogdan Dăscălescu este hotărât să demareze o serie de proiecte lansate încă din campania electorală, preluarea Taberei Agafton și înființarea unui parc industrial fiind obiective prioritare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Primăria vrea concurs de idei peisagistice

Marţi, 19 Ianuarie 2021
355

Mâine, începând cu orele 11.00, aleșii vor participa din nou la o ședință extraordinară de Consiliu Local. La inițiativa primarului Cosmin Andrei, există pe ordinea de zi un p...

Liviu Toma: “Da. Voi candida!"

Marţi, 19 Ianuarie 2021
2135

Desemnat încă din data de 8 ianuarie 2021, drept coordonator interimar județean al PRO România, viceprimarul municipiului Botoșani, Liviu Constantin Toma este hotărât să intre &...

Rețeaua de alimentare cu apă a comunei Manoleasa prinde contur

Marţi, 19 Ianuarie 2021
269

Aproape 24 milioane de lei au fost direcționate către înființarea rețelei de apă și canalizare a comunei Manoleasa, lucrări care sunt derulate în cadrul Programului Național de Dez...