Dezamăgire, numele tău este Cornişa! Termen nedefinit pentru darea în folosinţă a Parcului de agrement

A trecut deja un an de la primul termen al dării în folosinţă a Parcului de Agrement Cornişa, termen oferit de fostul primar Ovidiu Portariuc. A trecut un an în care dorinţa botoşănenilor de a avea un loc de recreere a fost înăbuşită de lupta politică.

Dezamăgire, numele tău este Cornişa! Termen nedefinit pentru darea în folosinţă a Parcului de agrement

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Că o fi doar ambiţie politică sau doar impotenţa respectării unor termene, că se vorbeşte mult, prost şi fără rost, nu ştiu decât cei implicaţi. Realitatea este că pe dealul de la Cornişa se întâmplă lucruri- dacă se întâmplă-, despre care botoşănenii nu au habar, timp în care mai trece o vară fără ca măcar o piscină să fie pusă la dispoziţia oamenilor acestui oraş. Sau municipiu- reşedinţă de judeţ.

Subiectul "Cornişa" însă este tema predilectă atunci când între reprezentanţii PNL şi PSD se doreşte încă un mic scandal. Certurile din Consiliul Municipal pe această temă sunt obişnuite, "săgeţile" între primarul Cătălin Flutur şi viceprimarul Cosmin Andrei- de asemenea.

Miercuri, Cosmin Andrei îşi exprima nelămurirea în privinţa transferului a 700.000 de lei către şantierul de la Cornişa, în condiţiile în care municipalitatea a contractat un credit de 12 milioane de lei tocmai pentru a finaliza lucrările suplimentare.

"Probabil că aceşti bani sunt pentru funcţionare, bani care nu erau alocaţi. Funcţionare pe care cred că nu ar trebui să o plătim pentru că nu am primit obiectivul. Angajarea cheltuielilor se face după ce Cornişa trece în administrarea Primăriei, lucru care, ştiţi bine, nu s-a făcut, au fost atâtea discuţii. În plus, s-a prelungit contractul până la 31 decembrie, legislaţia permite acest lucru iar lucrările oricum nu sunt gata", spunea viceprimarul.

Replica primarului Cătălin Flutur nu s-a lăsat aşteptată.

"Domnul viceprimar ar trebui să ia în serios rolul pe care îl are, de a prelua Cornişa. Dacă ar fi putut fi vreo parte funcţională, ar fi trebuit să fie preluată în urmă cu două luni, atunci când am avut o împotrivire. Este preşedintele comisiei de recepţie şi ar trebui să intre în pâine şi să recepţioneze, obiectiv cu obiectiv. Patinoarul va fi deschis, poate chiar şi zona de apă, partea interioară", susţine primarul Cătălin Flutur.

În tot acest timp, Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement a făcut angajări pentru personalul "absolut necesar" pentru a prelua partea de obiecte din Cornişa.

"Nu am avut posibilitatea pentru că nu a dorit Consiliul Local, dar lucrează la partea de spaţii verzi de acolo, ne-am asumat să facem noi ce trebuie să se facă şi lucrează în cadrul Direcţiei, în primul rând. Numai că nu se înghesuie nimeni la angajare. Închipuiţi-vă că nu am putut să angajăm până acum pe postul de supraveghetor sau salvamar, pe un salariu cât de cât, să stea pe marginea unui bazin. Le facem autorizarea, conform unui protocol cu Universitatea din Suceava care are secţie de sport şi care poate face cursurile. Sunt cinci posturi fixe de salvatori", explică primarul Cătălin Flutur. În concluzie, încă se aşteaptă o decizie politică.

Şi ce frumos ar fi putut fi. În aprilie, cu ocazia unei vizite la Cornişa, se anunţa că o bună parte dintre obiectivele aflate pe cele 48 de hectare de teren pe care se întinde Parcul de agrement sunt finalizate. Piscina acoperită, saună finlandeză uscată, saună cu aromoterapie, saună umedă, saună cu sare, hamam, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale (o zonă în care vor fi lumini şi vor fi sunete ca pe o plajă), bazin de hidromasaj, sală de relaxare, SPA sau chiar o sală de forţă, toate acestea vor putea fi folosite de botoşăneni şi de turiştii care vor ajunge la noi în oraş. De asemenea, va exista şi o zonă în care vor fi butoaie cu apă răcită, în care temperatura va fi între 5 şi 10 grade, unde se va putea intra după sauna fierbinte.

Dar nu s-a putut sau nu s-a vrut. Între timp, botoşănenii resemnaţi şi-au căutat drum spre Stânca- Ştefăneşti, acolo unde un investitor a amenajat acea plajă despre care se ştie că nu este autorizată şi unde îmbăierea este interzisă, după cum arată şi indicatoarele montate în zonă.

Ca să fie ruşinea completă, cel de-al doilea municipiu al judeţului, Dorohoi, a pus la dispoziţia cetăţenilor săi o piscină semiolimpică, cu program de funcţionare prelungit.

Foto: Facebook Piscina Semiolimpică Dorohoi


 

 

Spune-ne opinia ta