Decontarea cheltuielilor cu naveta funcționarilor publici și angajaților primăriilor, adoptată tacit de deputați

Decontarea cheltuielilor cu naveta funcționarilor publici și angajaților primăriilor, adoptată tacit de deputați
Alături de cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, și angajații din administrația publică locală care nu locuiesc în localitatea în care lucrează ar putea primi înapoi banii cheltuiți pentru a se transporta la serviciu. Măsura decontării cheltuielilor cu naveta făcute de funcționarii publici se regăsește într-o propunere legislativă adoptată tacit de puțină vreme de către deputați.
 
O propunere ce a fost adoptată fără dezbatere de către deputați ar putea da posibilitatea celor ce lucrează în cadrul instituțiilor de interes local și județean să solicite și să primească înapoi sumele cheltuite pentru efectuarea navetei către și dinspre serviciu. Este vorba, mai exact, despre Propunerea legislativă pentru completarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, ce are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea senatorilor și de publicarea în Monitorul Oficial.
 
Concret, dacă măsurile prezente în aceste document vor ajunge să se aplice, funcționarii publici și persoanele ce lucrează în primării sau consilii județene vor putea beneficia de decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei.
 
Dar, pentru a putea solicita decontarea cheltuielilor cu naveta, aceste persoane vor trebui să locuiască într-o altă localitate decât cea în care este situată primăria sau consiliul local unde lucrează. Altfel spus, de decontarea cheltuielilor cu naveta vor putea beneficia doar funcționarii publici și angajații primăriilor ori ai consiliilor județene ce sunt nevoiți să facă regulat drumul de acasă spre și dinspre serviciul aflat într-o altă localitate decât cea de domiciliu.
 
Documentul nu stabilește și limitele sau modul de decontare a cheltuielilor cu naveta, aceste detalii urmând să fie stabilite printr-un nou act normativ, respectiv prin norme metodologice elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și aprobate printr-o hotărâre de Guvern.
 
Atenție! Această propunere legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...