Decontarea cheltuielilor cu naveta funcționarilor publici și angajaților primăriilor, adoptată tacit de deputați

Decontarea cheltuielilor cu naveta funcționarilor publici și angajaților primăriilor, adoptată tacit de deputați
Alături de cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, și angajații din administrația publică locală care nu locuiesc în localitatea în care lucrează ar putea primi înapoi banii cheltuiți pentru a se transporta la serviciu. Măsura decontării cheltuielilor cu naveta făcute de funcționarii publici se regăsește într-o propunere legislativă adoptată tacit de puțină vreme de către deputați.
 
O propunere ce a fost adoptată fără dezbatere de către deputați ar putea da posibilitatea celor ce lucrează în cadrul instituțiilor de interes local și județean să solicite și să primească înapoi sumele cheltuite pentru efectuarea navetei către și dinspre serviciu. Este vorba, mai exact, despre Propunerea legislativă pentru completarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, ce are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea senatorilor și de publicarea în Monitorul Oficial.
 
Concret, dacă măsurile prezente în aceste document vor ajunge să se aplice, funcționarii publici și persoanele ce lucrează în primării sau consilii județene vor putea beneficia de decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei.
 
Dar, pentru a putea solicita decontarea cheltuielilor cu naveta, aceste persoane vor trebui să locuiască într-o altă localitate decât cea în care este situată primăria sau consiliul local unde lucrează. Altfel spus, de decontarea cheltuielilor cu naveta vor putea beneficia doar funcționarii publici și angajații primăriilor ori ai consiliilor județene ce sunt nevoiți să facă regulat drumul de acasă spre și dinspre serviciul aflat într-o altă localitate decât cea de domiciliu.
 
Documentul nu stabilește și limitele sau modul de decontare a cheltuielilor cu naveta, aceste detalii urmând să fie stabilite printr-un nou act normativ, respectiv prin norme metodologice elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și aprobate printr-o hotărâre de Guvern.
 
Atenție! Această propunere legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Rabla pentru electrocasnice: Cum vor putea cere românii bani pentru înlocuirea televizoarelor vechi

Marţi, 21 Mai 2019
1122

Începând din acest an, cei interesați vor putea, prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, să ceară bani de la stat pentru a-și cumpăra inclusiv televizoare, mașini d...

Prețurile proprietăților rezidențiale din România, în creștere. Botoșani, campion național la scumpiri!

Luni, 20 Mai 2019
915

În primul trimestru al anului în curs, proprietățile rezidențiale din România s-au apreciat cu 0,8% față de ultimele trei luni din 2018. Potrivit celui mai nou recent raport de ...

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Vineri, 17 Mai 2019
1624

Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când a...