Scandalul a reizbucnit la Corni! Sute de oameni nervoși au ieșit în stradă, polițiști și jandarmi trimiși în localitate! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Sute de cetățeni din comuna Corni au ieșit, luni, din nou în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea vizavi de faptul că la aceste sărbători nu au fost organizate tradiționalele obiceiuri de iarnă, susținând că principalul vinovat pentru această situație este primarul Dorel Dorneanu.

Scandalul a reizbucnit la Corni! Sute de oameni nervoși au ieșit în stradă, polițiști și jandarmi trimiși în localitate! FOTO, VIDEO

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în fața Primăriei din Corni și cer demisia primarului, scandând "Hoții". Localnicii se plâng că din cauza primarului se pierd tradițiile vechi de sute de ani.

"Este urât ceea ce se întâmplă, iar principalul vinovat pentru această situație este primarul Dorneanu. Să își dea demisia dacă nu este în stare să organizeze o zi pe an niște obiceiuri care erau așteptate de toți locuitorii comunei", a spus unul dintre localnici.

Efective de jandarmi și polițiști au fost trimise în zonă pentru a-i supraveghea pe protestatari. Până acum nu au fost înregistrate incidente deosebite. 

În jurul orei 11.30 a ajuns la Primărie viceprimarul din comună pentru a discuta cu cetățenii. Mai mulți localnici de toate vârstele au intrat cu acesta în Primărie. Pe un ton ridicat aceștia i-au spus în cor viceprimarului că așteaptă demisia lui Dorneanu. 

"Dnule.viceprimar, a fost problema obiceiurilor de iarnă. Nu a vrut dnul. primar. Nu a vrut primarul să se țină obiceiurile de iarnă. Demisia, demisia!", a strigat revoltat unul dintre cetățeni.

Și duminică oamenii s-au adunat în centrul satului și au mers la casa primarului, cerându-i să își dea demisia.

Primarul Dorel Dorneanu este plecat zilele acestea din localitate. Acesta a spus că nu s-a mai dat autorizație pentru organizarea evenimentului întrucât nu a existat o locație pentru desfășurarea manifestărilor.

"Eu sunt în Iași acum, nu sunt acasă. Am înțeles și eu că sunt niște manifestări din cauză că jocul de obiceiuri care se face anual la noi nu a fost organizat. Ei nu au fost autorizați să facă din motivul că nu avem scena gata, nu avem unde și le-am spus băieților care au pus cerere acum un an de zile că nu avem condiții să organizăm și ei au făcut spontan pe stradă. Este treaba lor. Azi au făcut, la noi obiceiul este „se taie schinul”, cum se spune. Se adună la mijlocul satului și se face un obicei că se termină sărbătorile. Vreo doi băieți care sunt mai instigatori, care nu sunt mulțumiți, și au zis să mergem „să tăiem schinul” la primar la poartă că nu ne-a dat bani. Am înțeles că au mers la mine la poartă. Dar ei trebuie să înțeleagă că sunt niște reguli", declara, duminică, Dorel Dorneanu, primarul comunei Corni.

UPDATE: 

Peste 400 de persoane s-au adunat în fața Primăriei Corni. Oamenii strigă încontinuu "Demisia" și "Hoții". Puțin după ora 12.00 și-a făcut apariția și primarul Dorel Dorneanu. Acesta a venit însoțit de poliţiști și jandarmi. La vederea lui Dorneanu, mulțimea a devenit și mai gălăgioasă, explicațiile primarului fiind primite cu huiduieli. 

Câțiva cetățeni au aruncat la un moment dat cu ouă spre gardul Primăriei.

Oamenii au început să strângă semnături pentru organizarea unui referendum, pentru schimbarea primarului comunei Corni. 

"Nu este aşa uşor să îşi dai demisia. Eu am o responsabilitate. Este mare ruşine pentru comună ce se întâmplă. Nu s-au putut organiza aceste tradiţíi din punct de vedere tehnic, nu au fost fonduri, nu am avut nicio sponsorizare.", a spus Dorneanu mulţimii. 

La ora 17.00 în fața Primăriei Corni se mai aflau circa 50 de persoane. O listă cu câteva sute de semnături va fi depusă la Instituția Prefectului, peste 700 de cetățeni cerând organizarea unui referendum pentru schimbarea primarului. 


 

 






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
252

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
102

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
123

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...