Casa Moscovici, clădirea Nord Proiect: Următoarea țintă a Consiliului Județean de la Botoșani

Casa Moscovici, clădirea Nord Proiect: Următoarea țintă a Consiliului Județean de la Botoșani

Consiliul Județean de la Botoșani și-a stabilit o nouă țintă pe lista de achiziții. Este vorba de Casa Moscovici, clădirea unde funcționează în prezent societatea Nord Proiect și unde liderii administrației județului cred că vor putea amenaja un spațiu adecvat activității Bibliotecii Județene de la Botoșani.

După cum a declarat vicepreședintele Consiliuluii Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu, ideea a apărut după ce proprietarul actual a anunțat public scoaterea la vânzare a respectivului spațiu.

“Da, într-adevăr suntem interesați de acest spațiu, dar deocamdată este vorba doar de o intenție. Trebuie să analizăm mai multe aspecte ce ar viza o eventuală achiziție, de la oferta de preț, expertizarea clădirii și nu în ultimul rând o evaluare. Biblioteca Județeană are nevoie de un spațiu mult mai generos pentru a-și desfășura activitatea”, a spus vicepreședintele Dăscălescu.

În perspectivă, Bogdan Dăscălescu dorește să digitalizeze activitatea bibliotecii, dorind să achiziționeze o stație de trecut cărțile din formă fizică în formă digitală, în așa fel încât și la nivelul județului Botoșani să existe o bibliotecă on line.

Construită înainte de anul 1872, Casa Moscovici a fost refăcută după 1888 de bancherul evreu Boris Moscovici, iar din 2010 aceasta a fost înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Primăria vrea concurs de idei peisagistice

Marţi, 19 Ianuarie 2021
359

Mâine, începând cu orele 11.00, aleșii vor participa din nou la o ședință extraordinară de Consiliu Local. La inițiativa primarului Cosmin Andrei, există pe ordinea de zi un p...

Liviu Toma: “Da. Voi candida!"

Marţi, 19 Ianuarie 2021
2138

Desemnat încă din data de 8 ianuarie 2021, drept coordonator interimar județean al PRO România, viceprimarul municipiului Botoșani, Liviu Constantin Toma este hotărât să intre &...

Rețeaua de alimentare cu apă a comunei Manoleasa prinde contur

Marţi, 19 Ianuarie 2021
272

Aproape 24 milioane de lei au fost direcționate către înființarea rețelei de apă și canalizare a comunei Manoleasa, lucrări care sunt derulate în cadrul Programului Național de Dez...