Botoșănenii mai au de așteptat până să se relaxeze în Parcul Cornișa!

Botoșănenii mai au de așteptat până să se relaxeze în Parcul Cornișa!

Contractul de finanțare a proiectului ce vizează Parcul de Agrement "Cornișa" din Botoșani a fost încă o dată prelungit. Mai exact, contractul va fi valabil până la sfârșitul acestui an, adică până pe 31 decembrie. 

"Așa cum am spus și în raportul de specialitate, prelungirea contractului de finanțare nu are nimic de a face cu funcționarea Parcului Cornișa. Momentan, suntem în faza de recepție. Din lucrările comisiei rezultă că, undeva la sfârsitul săptămânii viitoare, se incheie procesul de recepție a lucrărilor realizate în cadrul proiectului", declară Adriana Zăiceanu, managerul proiectului "Cornișa".

De vină pentru această prelungire este, din nou, birocrația greoaie. "Contractul de finanțare prelungit presupune realizarea unor activități premergătoare recepției obiectivului. După recepție, se impune predarea Parcului către Direcția de Servicii Publice. Contractul de finanțare prevede ca, la momentul încetării acestuia, să se facă dovada că obiectivul este funcțional către finanțatori. Până atunci, operatorul trebuie să obțină autorizație de funcționare a întregului complex, în cel mult o lună de zile, timp în care colegii pregătesc bibliorafturi întregi de documente care trebuie depuse la finanțatori. Din această cauză avem nevoie de prelungirea contractului de finanțare, și nu din alte considerente", explică Adriana Zăiceanu, manager proiect.

 

Spune-ne opinia ta