Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Pe parcursul a cinci zile, în intervalul 15-19 noiembrie a.c., polițiștii locali din Botoșani au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special amenajate fiind vizată și abandonarea deșeurilor lângă platformele pentru colectarea deșeurilor. Aceștia au sancționat 17 persoane, cu amenzi în valoare cumulată de 2700 de lei.

A fost monitorizată colectarea deșeurilor la platformele special amenajate din str. Calea Națională nr. 111 și ANL Bucovina.

„Pe durata desfășurării activităților s-a constatat că botoșănenii nu colectează selectiv deșeurile, mai mult, le aruncă direct pe platformă sau în imediata apropiere creând un aspect insalubru, și favorizând împrăștierea acestora pe domeniul public”, se precizează într-un comunicat.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate, potrivit informațiilor transmise de instituție, pentru aruncarea deșeurilor lângă containerele destinate colectării, dar și pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public, în spații verzi şi în alte locuri decât cele amenajate.

Pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL nr. 355/2011, sancțiunile sunt între 400 și 1000 lei pentru persoanele fizice, care pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Conform Legii nr. 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei. Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Botoșani să păstreze curățenia la punctele publice de colectare a deșeurilor și să respecte codul de culori aferent colectării selective a acestora”, se arată în comunicatul de presă emis miercuri.

În următoarea perioadă, vor fi intensificate misiunile de control, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, cât și pentru respectarea obligațiilor contractuale de către operatorul de salubrizare.

„Prin aceste acțiuni, polițiștii locali se preocupă permanent pentru menținerea unui oraș curat și civilizat, dar totodată încearcă să educe și populația cu privire la păstrarea curățeniei și a unui mediu sănătos”, se mai precizează în sursa citată.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Vise de opal” pentru botoșăneni. „Unul dintre rosturile de esenţă ale Teatrului este acela de a schimba în bine lumea”

astăzi, 19:57
15

Duminică, 15 decembrie a.c., de la ora 18:00, trupa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani va pune în scenă piesa „Vise de opal”, la Casa Tineretului, în regia ...

Peste 800 de locuri de muncă disponibile în județ, în această săptămână

astăzi, 19:39
119

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani a publicat lista posturilor vacante în județ, disponibile pentru șomerii botoșăneni, în această săptămâ...

Un șofer a provocat trei accidente în lanț, pe o stradă din municipiul Botoșani

astăzi, 19:26
309

Un conducător auto în vârstă de 52 de ani, din municipiul Botoșani, a provocat un carambol cu patru mașini implicate, pe strada Ion Pillat din localiate, luni după-amiază.Acesta ...