Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

Pe parcursul a cinci zile, în intervalul 15-19 noiembrie a.c., polițiștii locali din Botoșani au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special amenajate fiind vizată și abandonarea deșeurilor lângă platformele pentru colectarea deșeurilor. Aceștia au sancționat 17 persoane, cu amenzi în valoare cumulată de 2700 de lei.

A fost monitorizată colectarea deșeurilor la platformele special amenajate din str. Calea Națională nr. 111 și ANL Bucovina.

„Pe durata desfășurării activităților s-a constatat că botoșănenii nu colectează selectiv deșeurile, mai mult, le aruncă direct pe platformă sau în imediata apropiere creând un aspect insalubru, și favorizând împrăștierea acestora pe domeniul public”, se precizează într-un comunicat.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate, potrivit informațiilor transmise de instituție, pentru aruncarea deșeurilor lângă containerele destinate colectării, dar și pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public, în spații verzi şi în alte locuri decât cele amenajate.

Pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL nr. 355/2011, sancțiunile sunt între 400 și 1000 lei pentru persoanele fizice, care pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Conform Legii nr. 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei. Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Botoșani să păstreze curățenia la punctele publice de colectare a deșeurilor și să respecte codul de culori aferent colectării selective a acestora”, se arată în comunicatul de presă emis miercuri.

În următoarea perioadă, vor fi intensificate misiunile de control, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, cât și pentru respectarea obligațiilor contractuale de către operatorul de salubrizare.

„Prin aceste acțiuni, polițiștii locali se preocupă permanent pentru menținerea unui oraș curat și civilizat, dar totodată încearcă să educe și populația cu privire la păstrarea curățeniei și a unui mediu sănătos”, se mai precizează în sursa citată.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
126

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
175

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
249

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...