Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv: „S-a făcut o campanie electorală pe bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire”

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv: „S-a făcut o campanie electorală pe bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire”

În cadrul unei conferințe de presă, directorul  Societății Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a ținut să răspundă atacurilor din ultima perioadă venite din partea primarului Cătălin Flutur, cu privire la dezinteresul administrației societății Urban Serv în ceea ce privește curățenia din cimitirele “Pacea” și „Eternitatea”.

Bogdan Buhăianu recunoaște că imaginea cimitirelor lasă de dorit dar motivează că acest fapt nu s-a putut realiza din motive ce țin de numărul redus de angajați care nu pot presta o muncă ce este peste puterile lor.

„Sunt sută la sută de acord că imaginea unui cimitir într-un oraș contează foarte mult. Cimitirul este un „brand” al orașului respective, dar noi administrăm în baza unor legi sau a unor contracte.  Avem un număr de zece angajați, avem șase, șapte înmormântări pe zi în Cimitirul „Pacea” și două, trei înmormântări în Cimitirul „Eternitatea”. Un număr de 14 angajați dintre care patru la TESA și zece în producție nu au cum să realizeze o activitate reală și care să aibă rezultate concrete de curățenie în cimitire”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Directorul Urban Serv a precizat că primarul Cătălin Flutur a folosit angajați ai DSPSA care au făcut două, trei exerciții de forță în două, trei zile în cele două cimitire și si-a făcut, în felul acesta, o campanie electorală din bani publici

„A venit cu 15-20 angajați scoși din frontul de muncă de la DSPSA,  deci angajați care nu și-au făcut treaba în cealaltă parte a orașului sau angajați care sunt în plus pe organigrama DSPSA. Și-a făcut o campanie electorală din bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitir. Aș fi salutat dacă făcea această activitate într-un mod benevol sau printr-un ONG sau chiar în timpul liber al dumnealui. S-a făcut curățenie în primul rând de morminte dar în spate există foarte multă vegetație”, a completat șeful companiei.

(Anca Savel)  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
30

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
108

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...