Bani în "pușculița" Primăriei Botoșani: "Este o sumă care ne vine perfect", spune primarul Cătălin Flutur!

Banii vor salva, conform declarațiilor edilului-șef, numeroase proiecte nefinalizate din cauza lipsei de fonduri.

Bani în "pușculița" Primăriei Botoșani: "Este o sumă care ne vine perfect", spune primarul Cătălin Flutur!

 Catalin Flutur  

Primarul municipiului Botoșani a anunțat luni, într-o conferință de presă, că bugetul local aproape s-a dublat. Este vorba despre o finanțare de 16.165.379 de lei, bani veniți de la Ministerul Finanțelor Publice și de la Ministerul Fondurilor Europene. Suma va fi întrebuințată strict pe partea de dezvoltare locală, discutându-se despre direcțiile exacte de investiții într-o următoare ședință de Consiliu Local.

"Am făcut o serie de demersuri ulterioare. Este o creștere de aproape 100% a bugetului local. Aveam deja în jur de 20 milioane de lei. Nu ne ajungeau. Cu ocazia asta am reușit să acoperim cheltuielile pentru lucrările la care doar am deschis pozițiile, inițial. Este o sumă care ne vine perfect, la timp și pe care o vom folosi la tot ce avem nevoie", spune Cătălin Flutur, primarul orașului Botoșani.

Banii vor salva, conform declarațiilor edilului-șef, numeroase proiecte nefinalizate din cauza lipsei de fonduri. "Putem începe acum lucrările la blocurile de ANL-uri din Șoseaua Iașiului. Pentru că erau necesari 9 milioane de lei, iar noi aveam 300.000 de lei. Vom încerca să bugetăm toate instituțiile care ne-au solicitat fonduri, solicitări pe care, până acum, nu le-am putut onora", a explicat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta