Bani europeni pentru versantul de la Pacea

Bani europeni pentru versantul de la Pacea

Versantul de la Pacea va fi transormat radical, printr-o investiție de peste 14 milioane de lei inclusiv TVA. Proiectul este dedicat îmbunătățirii condițiilor de trai al botoșănenilor, banii provenind 98% de la Uniunea Europenă, iar Primăria Municipiului Botoșani contrbuind cu 2% din suma eligibilă.

Este vorba despre un buget de 14.054.184 de lei, din care 13.748.531 de lei sunt fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR), axa prioritară 4 – „Sprjinirea dezvoltării urbane durabile”.

Primăria Botoșani co-finanțează proiectul cu suma de 306.282 de lei, din care 25.700 de lei sunt fonduri neeligibile.

Peste 190.000 de mp de teren degradat va fi regenerat, sporind suprafața spațiilor verzi din Botoșani. Totodată, vor fi modernizate căile de acces, un total de aproape 10.000 de mp de infrastuctură, inclusiv pistă pentru bicicliști.

Conform termenelor proiectului, versantul de la Pacea va fi accesibil botoșănenilor, în noua formă, în 2023.

A mai existat o inițiativă a aleșilor locali pentru reabilitarea versantului și în 2013, când fostul primar Ovidiu Portariuc promitea reîmpăduriri și piste pentru diverse sporturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
374

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
51

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
69

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...